aquest divendres

L'UJI celebra la Science GTS, un esdeveniment de divulgació científica a nivell europeu

27/09/2023 - 

CASTELLÓ. El campus de la Universitat Jaume I serà aquest divendres desde les 17.00 a les 20.00 escenari d'una gran varietat d'activitats de la mà del personal investigador de la Universitat, amb tallers, demostracions i propostes per al públic general, incloent-hi el més jove. Es tracta de la 'Nit Europea de les Investigadores i Investigadors', una jornada establerta per la Comissió Europea per apropar la recerca científica al conjunt de la societat, i que a la Universitat Jaume I es desenvolupa dins del consorci Science GTS, format per les universitats públiques valencianes i de la Regió de Múrcia i altres centres de recerca.

A les diferents activitats de Science GTS es pretén mostrar d'una manera atractiva la investigació científica de l'UJI en disciplines molt diverses. Als més de 35 tallers programats, el públic participant interactuarà directament amb investigadores i investigadors en temes com l'estudi de les connexions neuronals, els fàrmacs contra el càncer o els nous materials que imiten les plantes per canviar el nostre sistema energètic.

A més, el programa de la Science GTS també inclou la participació d'altres organismes com l'Institut d'Aqüicultura Torre de la Sal del CSIC, la Xarxa Valenciana de Biobancs i el Planetari de Castelló. D'altra banda, també hi haurà activitats relacionades amb l'acció europea en investigació, per part de l'oficina universitària de gestió de projectes europeus, Euro-FUE, i Europe Direct de la Diputació de Castelló, que també organitzarà una taula rodona sobre oportunitats europees en mobilitat i investigació aquest dijous. 

Science GTS permetrà la visita a algunes instal·lacions de recerca del campus i oferirà un programa amb alguna sorpresa relacionada amb les arts escèniques. Amb aquesta jornada, la Universitat Jaume I, conscient del seu paper en el progrés del coneixement i de la responsabilitat social, vol fomentar l'interès per la recerca, i estimular la inclusivitat, la creativitat i la innovació. Per això, convida el conjunt de la societat a participar en aquest espai de trobada i col·laboració, de diàleg entre el personal investigador i la ciutadania, a la vesprada d'aquest divendres.

Noticias relacionadas

next