Hoy es 15 de enero

L’acte també ha inclòs una lectura col·lectiva sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

L'UJI presenta un Pla d'inclusió i no discriminació en el marc del Dia Internacional de la Discapacitat

4/12/2024 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I ha presentat el Pla d’inclusió i no-discriminació (2024-2026) en el marc de les activitats organitzades amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Discapacitat. L’acte, organitzat pel Vicerectorat de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat i la Unitat de Diversitat i Discapacitat, ha inclòs una lectura col·lectiva de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat i la representació de la perfomance Tres vides, tres històries de la Companyia Maset de Frater.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i la vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, Elsa González, han sigut les encarregades de presentar el Pla d’inclusió i no-discriminació (2024-2026), aprovat pel Consell de Govern el passat mes d’octubre.

Aquest pla té l’objectiu de possibilitar la igualtat d’oportunitats i d’accessibilitat universal de tota la comunitat universitària, amb independència de raons de sexe, raça, religió, discapacitat, edat o qualsevol altra condició o circumstància personal o social. Per a aconseguir-ho s’han definit set eixos i 14 objectius que permeten prevenir i actuar davant situacions d'injustícia o discriminació. D’aquesta manera, el Pla se centra, d’una banda, a generar una cultura d’inclusió i no-discriminació per tal d’afavorir la detecció precoç i la prevenció d’actituds o comportaments discriminatoris. D'altra banda, també dissenya mesures d’acció positiva per a avançar en la consecució de la inclusió plena.

La rectora ha recordat que aquest pla s’emmarca en els principis i valors presents en els Estatuts de l’UJI i en el seu Codi Ètic. «És la concreció d’una política decidida per la igualtat, la inclusió i la no discriminació. Per això, el seu desplegament és clau per a possibilitar la igualtat d’oportunitats i accessibilitat universal de tota la comunitat universitària», ha destacat Alcón. «No tinc cap dubte que una universitat inclusiva és una universitat millor i que promou els valors universitaris. I, de la mateixa manera, una societat plural i diversa és també una societat millor», ha afegit.

Per la seua part, la vicerectora Elsa González ha donat les gràcies a les més de 100 persones que han participat en el procés d’elaboració del Pla i ha subratllat que «es tracta del primer pla d’aquestes característiques en les universitats públiques i privades que contempla, amb una mirada interseccional i intergeneracional, quatre àmbits: la discapacitat i les necessitats específiques de suport educatiu, la igualtat efectiva entre dones i homes, la diversitat afectivosexual i de gènere i la diversitat etnicocultural».

Noticias relacionadas

next