en les jornades nacionals sobre l'atenció a la infància i la adolescència

Un total de 150 persones es donen cita a Nules per a donar visibilitat a la violència filiparental

15/02/2024 - 

CASTELLÓ. Nules ha inaugurat hui les V Jornades (Inter)Nacionals sobre Violència Fili parental i Atenció a la Infància i Adolescència que es desenvoluparan a aquest municipi al llarg de les jornades de dijous, 15 de febrer, i divendres, 16 de febrer, amb l’objectiu de  donar visibilitat des de diferents àmbits a aquest tipus de violència domèstica.

Així doncs, aquest matí ha tingut lloc l’acte inaugural que ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Nules, David García, del regidor de Serveis Socials, Ramón Martínez, de l’Inspector Cap de la Policia Local de Nules, Ernesto Hurtado, i de l’agent de la Policia Local de Nules organitzador d’aquestes jornades, Joseba Corral, a més ha participat també de manera telemàtica el Secretari d’Estat de Joventut i Infància del Govern d’Espanya, Rubén Pérez, tots ells han assenyalat la importància de les temàtiques que es tracten en aquestes jornades.

De fet, aquestes jornades s’han convertit en un referent no sols a la Comunitat Valenciana també a la resta del territori nacional i han tingut un total de 150 inscripcions per a assistir presencialment, procedents de diferents poblacions de les províncies de Castelló, València i Alacant principalment, i també destaca la presència de participants d’altres punts del territori espanyol. Així mateix, s’espera també molt de seguiment pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Nules des del qual es retransmeten aquestes jornades en directe.

Amb tot, l’alcalde, David García, vol destacar la importància de la temàtica d’aquestes jornades, que compten en cada edició amb professionals de prestigi i que enguany tenen un caràcter internacional al comptar com a ponent amb Mario Eduardo Maldonado, investigador del parlament de Mèxic, “es tracta d’unes jornades que volen donar visibilitat a algunes de les problemàtiques de la societat actual, i que compten amb professionals de prestigi de diferents sectors. Per tant, aquestes jornades s’han convertit en punt de trobada i referent de professionals i d’experts en aquesta matèria”.  

Ponents amb prestigi

En aquest sentit, cal destacar que entre els ponents que participen en la jornada de dijous es troben Vicente Garrido Genovés, criminòleg i doctor en Psicologia per la Universitat de València; M. José Ridaura Costa, psicòloga de la Fundació Amigó i vicepresidenta de la Sociedad Española para el Estudio de la Violencia Filio parental (Sevifip); Alfredo Abadías, president de Sevifip; Juan José Periago, doctor en Dret Penal i expert en delinqüència juvenil; Joan Manel Gutiérrez, Fiscal de Menors i professor de la Universitat de Barcelona; Estefanía Ocáriz, doctora en Psicologia per la Universitat del País Basc; Josu Arrospide, psicòleg i psicoterapeuta de famílies; i Xabier Peña, comissari de l’Ertzaintza.


Aquesta edició ha comptat, com a novetat, amb la incorporació en la programació d’una taula política, on representants de diferents partits polítics han exposat les seues postures polítiques sobre les mesures per a prevenir i reduir la violència fili parental i sobre les mesures de protecció de la infància i l’adolescència a Espanya.

Les ponències programades per al dia 16 de febrer estaran protagonitzades per Marta Díez Ruíz de los Paños, psicòloga clínica; Antonio Cano, psicòleg del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya; Leticia Garcés, pedagoga per la Universitat de Navarra, i per Tomás Luis Martín, magistrat titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de les Palmes de Gran Canaria. Les jornades seran clausurades divendres per la regidora de Joventut, Blanca Silvestre, i per la regidora d’Infància i Educació, Rosa Ventura, i es lliurarà un certificat d’assistència a cadascuna de les persones assistents.

Noticias relacionadas

next