des de tècnics fins artistes

Una nova associació vol donar veu als professionals de les arts escèniques de Castelló

19/10/2021 - 

CASTELLÓ. Castelló compta amb una nova associació. Fou el passat dissabte quan l’Associació de Professionals de les Arts Escèniques de les Comarques de Castelló es va reunir en el Planetari de Castelló per a organitzar la seua primera assamblea. Un encontre que ha donat lloc a un pla estratègic per als propers dos anys i una junta directiva que aposta per una "organització horitzontal".

L’associació, que ha reunit fins ara uns 40 membres en un fòrum online i més d’un centenar de professionals que han participat en un primer sondeig, inicià el seu camí durant la pandèmia amb la signatura d’una carta conjunta dirigida a les institucions i amb la creació de tres taules de treball: exhibició, residències i mapeig. Un treball que ara segueix endavant amb un nou impuls amb la formalització de l’associació.

La promoció de les Arts Escèniques i la protecció dels i les professionals de les Arts Escèniques a les comarques de Castelló sintetitzen els objectius de l’associació. Naix també amb la voluntat d'esdevenir una eina consultiva i poder així influenciar per a millorar les polítiques culturals del territori i reclamar que la responsabilitat sobre les polítiques culturals estiga cada vegada més en els agents socials. Altres aspectes que formen part del seu full de ruta són: generar espais de trobada, col·laborar amb altres organismes, fer partícip a la societat dels projectes de creació, fer reunions periòdiques, realitzar estudis dirigits a conèixer i millorar la situació de les arts escèniques i fomentar el bon exercici professional.

D’entre les activitats que durà a terme en esta primera etapa, la nova junta ha mostrat gran interès en posar en valor el treball fet fins ara des de les diferents taules de treball generades: residències artístiques, mapeig i exhibició. Amb intenció d’obrir una taula de treball de comunicació i treballar per generar una nova taula de treball al voltant de la Formació i de les Arts Escèniques en l’Educació a partir de 2022.

PROART acull tota persona que es dedique a les arts escèniques de manera professional, des de qualsevol disciplina: titelles, circ, carrer, sala… Però també des de qualsevol vessant: escriptura, interpretació, direcció, tècnics i tècniques, etc. La forma d’associar-se és a través del web oficial, on es poden consultar els estatuts, el pla estratègic actual i les condicions per participar entre altra informació sobre l’associació.

Actualment, la junta directiva està formada per Antoni Castelló, Núria Vizcarro, Marcos Hernando, Laia Porcar, Regina Prades, Fabian Garcia, Carmen Maria Serrano, Diana Bernal i Amadeo Llach.

Noticias relacionadas

next