Vasily Petrenko, en el Auditori

'Usar, reutilitzar, desaparéixer': l'EACC organitza una jornada de fanzine i autoimpressió

15/12/2022 - 

CASTELLÓ. L’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC) continua explorant els diferents vessants artístics i promovent el diàleg entre artistes i públic. Aquest dissabte 17 de desembre tindrà lloc una jornada al voltant del còmic, el fanzine i l’autoimpressió.

La jornada es presenta en dues parts diferenciades. A partir de les 10.30 hores del matí, el taller ‘Usar, reutilitzar, desaparéixer’, amb Andrea Galaxina, reflexionarà sobre la producció del fanzine, el balafiament contemporani i els processos de producció acrítics. Per a participar en el taller cal inscripció prèvia en el correu eacc@gva.es. A la vesprada, a partir de les 17.00 hores, tindrà lloc el col·loqui ‘El fanzine a la Ciutat del Transport’, amb Klari Moreno, Alejandro Álvarez (Fanzineologia) i Héctor Cimbrón (Pichi Fest). L’activitat serà un punt de reunió en el qual escoltar persones vinculades al món de l’edició alternativa que reflexionaran sobre les problemàtiques contemporànies i diferents experiències amb les quals superar els reptes i les dificultats que sorgeixen en aquestes activitats.

Vasily Petrenko, en el Auditori

D'altra banda, l'Auditori de Castelló acull aquest dissabte 17 de desembre, a les 19.30 hores, el director internacional Vasily Petrenko, que es posa al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Vasily Petrenko, titular de la Royal Philharmonic Orchestra de Londres i durant 15 anys de la Filharmònica de Liverpool, és una de les batutes més sol·licitades per les principals orquestres d’Europa (Filharmònica de Berlín i Gewandhaus) i dels Estats Units d’Amèrica (Los Angeles, Cleveland, San Francisco o Chicago). Petrenko debutarà divendres a les Arts a València amb un programa, que portarà també el dissabte a Castelló, centrat en la ‘Simfonia núm. 2’ de Rakhmàninov, una de les millors partitures del repertori simfònic rus. Prèviament, el mestre de Sant Petersburg dirigeix una breu pàgina de Nikolái Cherepnin, ‘La Princesse Lointaine’, i les ‘Cançons i danses de la mort’ en la veu del baríton Roman Burdenko, un apropament a la tristesa i tragèdia de la mort amb la sensibilitat i exquisida originalitat de la música de Mussorgski.

Noticias relacionadas