X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
Hoy es 9 de diciembre y se habla de CORREDOR MEDITERRÁNEO adif CIUDADANOS TONI CANTÓ porcelanosa

del 15 i 16 de desembre

Vila-real convoca als artesans en una trobada sostenible i solidària per a Nadal

4/12/2018 - 

CASTELLÓ. La Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Vila-real convoca, per tercer any consecutiu, la Trobada d'Artesans .Una cita que tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 de desembre a la Casa dels Mundina, on es podran trobar tot tipus de productes i idees per als regals de Nadal basats en la filosofia del consum responsable, sostenible i de proximitat. El regidor de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, ha presentat totes les novetats d'aquesta edició, en la qual es duplica el nombre d’estands juntament amb la responsable de l'organització, l'empresa Clap! Educació Activa, Elena Archilés.

“La fira es consolida en el seu tercer any en actiu i passem de poc més d'una desena de llocs a una vintena”, explica Sancho, qui destaca que a les activitats, entre les quals es troben tallers per a tota la família i l'exposició dels joguets elaborats al concurs Joguines amb molta vida de Tots Units, se suma la música en directe. “És un esdeveniment per a tota la família, on podrem trobar productes d'artesans locals, elaborats amb molta creativitat, totalment singulars, que poden ser ideals per als regals de les dates que s'acosten”, indica, “ja que el nostre objectiu és donar suport a l'economia local i al consum responsable i de proximitat”.

Entre els productes que es poden trobar està la cervesa artesanal solidària de l'Asociación Conquistando Escalones, els fons dels quals es destinen a la recerca de la Distròfia Muscular de Cintures 1F i la cura de la SIDA, o els aliments que oferirà l'ONG Smara per a recaptar fons per al poble sahrauí, juntament amb tot tipus de regals personalitzats en objectes de vinil, pintura i quadres, mobles reciclats; roba feta a mà; detalls de Nadal; bosses creades amb restes de teles; joguets Waldorf –amb llana, feltre i cotó- i també elaborats amb la tècnica japonesa Amigurumis; espardenyes i sabates de material ecològic i pintats a mà; ciris de soia; peces de ceràmica i teixits decorats amb serigrafia i gravat, cosmètica orgànica i conserves artesanes.

“Tot és 100% creatiu i fet a mà amb productes sostenibles, per la qual cosa compten amb un alt valor afegit”, apunta Archilés, que destaca que “amb la compra d'aquests elements donem suport a l'economia local sense intermediaris i és una bona alternativa de consum responsable per a aquest Nadal”.

La Trobada començarà el dissabte 15 a les 10:00 hores. De 10:30 a 13:00 hores hi haurà un taller familiar de creació de decoracions nadalenques reutilitzant elements quotidians, a càrrec de Clap! Educació activa, i a les 14:00 hores hi haurà descans fins a les 17:00 hores. A les 17:30 hores hi haurà un contacontes i un eco-taller a càrrec de Contaclown i les 19:00 hores començarà el concert de Güiro Meets Russia, que presentarà el disc Folk Psychology i a les 21:00 hores es tancaran les portes.

El diumenge l'esdeveniment estarà de 10:00 a 14:00 hores, període en el qual actuarà Kike Villar DJ (d'11:30 a 12:30h) i en el qual s'inclourà també un Swap-Corner d'11.00 a 13.00 hores, en el qual tot aquell que acudisca amb roba i accessoris o llibres que ja no utilitzen els podran canviar per altres productes (amb un límit de cinc).

“Esperem que siga un èxit i que cada vegada més veïns s'animen a fer un consum responsable, de proximitat i sostenible també en Nadal”, conclou Sancho.


Noticias relacionadas

next