Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

en el procés de desescalada

Vila-real obrirà tres espais municipals per a reunions del teixit associatiu i econòmic

23/05/2020 - 

VILA-REAL. L'Ajuntament de Vila-real activa el Pla municipal de desescalada de la participació social, que contempla habilitar tres instal·lacions municipals per a facilitar que el teixit econòmic i associatiu puga anar recuperant a poc a poc la normalitat. Per a això, el consistori posarà a la seua disposició espais per a la realització de reunions o activitats autoritzades en el desconfinament, com a congressos de xicotet format, amb totes les mesures de prevenció i sempre complint amb la normativa contemplada en cada fase.

La primera de les instal·lacions, que s'obrirà aquesta setmana vinent, serà la Casa dels Mundina, edifici municipal situat al carrer Major, que acollirà el I Congrés d'Innovació Agroalimentària des de l'Economia Social, organitzat per l'Ajuntament i la Fundación Manantial. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, recorda: "Com ja advertim des del primer moment, l'Ajuntament realitzarà una desescalada administrativa amb prudència i responsabilitat, per la qual cosa no reactivarem totes les instal·lacions municipals que la normativa ens permetria obrir". Però, segons afig el primer edil, "sí que és necessari assegurar que el teixit econòmic i associatiu de la ciutat puga comptar amb instruments i facilitats per a reprendre l'activitat i caminar de nou cap a la normalitat".

Amb la finalitat que entitats, associacions de veïns, empreses,… puguen disposar d'espais per a reunir-se en les condicions establides per la normativa de la desescalada, en les pròximes setmanes s'habilitaran tres instal·lacions municipals, que comptaran amb el corresponent protocol especial de desinfecció, així com material de protecció i mesures de prevenció sanitària i higièniques. Col·lectius i empreses podran sol·licitar, presentant una instància al consistori per a obtindre la corresponent autorització, l'ús d'aquests espais, sempre complint amb les restriccions previstes per la normativa de la desescalada.

Presentació del projecte Vilamico

L'alcalde detalla que la Casa dels Mundina aquest pròxim dimarts 26 acollirà el I Congrés d'Innovació Agroalimentària des de l'Economia Social, organitzat per la Fundación Manantial i l'Ajuntament. En aquesta trobada es tractarà la pròxima posada en funcionament del projecte d'economia social Vilamico, dedicat a la producció de xampinyons, i impulsat per la Fundación Manantial per a la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental. 

"Volem ajudar a la reactivació de la nostra ciutat i esperem que aquest Pla municipal de desescalada de la participació social siga un instrument per a la dinamització de la vida social i econòmica de Vila-real", conclou Benlloch.

next