a través de La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives

Vila-real participa en una campanya de Prevenció d'Addiccions amb Perspectiva de Gènere

1/03/2021 - 

VILA-REAL. La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Vila-real col·labora, al costat de la resta de les UPCCA de la Comunitat Valenciana, en la Jornada Prevenció d'Addiccions amb Perspectiva de Gènere, que se celebrarà en línia el pròxim 10 de març. Destinada a agents d'igualtat, professionals de la prevenció de conductes addictives, professorat, famílies, joves i tota persona relacionada amb l'àmbit de la joventut i la salut, la campanya vol evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions en una jornada pionera en el seu àmbit.

A través d'una metodologia principalment participativa, el taller, que es desenvoluparà el 10 de març, de 17 a 20 hores, s'estructura en vuit ponències. En aquestes, es compartiran diferents exemples d'experiències reeixides, establint sinergies i creant un treball en xarxa. Conscients de la falta d'inclusió de la perspectiva de gènere en els programes de prevenció de les conductes addictives desenvolupats en els últims 30 anys, les UPCCA pretenen analitzar i donar visibilitat a les representacions socials dels consums de substàncies per a les dones.

“Malgrat que ja està establit que la salut està determinada per múltiples factors, com la qualitat de les relacions i de les condicions de vida, l'entorn o l'accés als serveis i al mercat laboral, es troba a faltar una visió transversal que també incloga les qüestions de gènere. Per això, la jornada s'alça com una eina de gran ajuda per a repensar les actuals perspectives i considerar els seus punts cecs”, explica el responsable de l’UPCCA de Vila-real, José Gisbert. Així, s'intentarà respondre a qüestions com quina és l'afectació diferencial del consum d'alcohol o si es culpabilitza a les dones concloent prematurament que el consum excessiu les situa en perill davant agressions sexuals. L'assistència a la jornada és gratuïta i les inscripcions estaran obertes fins al 8 de març.

Noticias relacionadas

next