el partit popular de la localitat demana a l'ajuntament que actue de manera "urgent"

Vila-real repararà "d'urgència" els sistemes de la piscina Yurema Requena per a garantir el servei

27/02/2024 - 

VILA-REAL. L'equip de govern de Vila-real actuarà de manera urgent en la reparació dels sistemes de calderes de la piscina coberta Yurema Requena per a atallar els greus problemes que arrossega la infraestructura, tal com adverteix l'informe del cap del Servei Municipal d’Esports. 

D'aquesta manera, l'alcalde, José Benlloch, qui ja ho va avançar en el Ple municipal celebrat el divendres passat, va donar ordre ahir mateix d'iniciar un expedient d'urgència dels treballs, mentre es proveeix el crèdit necessari en una modificació de crèdits que la responsable d'Hisenda, Sabina Escrig, ja ha posat també en marxa.

“L'informe tècnic sobre l'estat de la piscina coberta Yurema Requena és molt clar quant a la gravetat de la situació, amb una de les dues deshumitejadores sense funcionar des de fa diversos mesos i l'altra, amb un greu deteriorament que podria abocar fins i tot a un tancament sobrevingut de les instal·lacions si no s'actua ja. 

Per això, i davant la preocupació mostrada per tots els grups polítics el divendres passat en el Ple –preocupació que compartim-, hem decidit actuar d'emergència, sense esperar a poder obtindre el finançament extern que havíem previst inicialment, a través del Pla Impulsa de la Diputació”, valora Benlloch. 

“Amb les dificultats econòmiques que arrossega l'Ajuntament, encara sense pressupost de 2024 i amb més de 60 milions d'euros pagats entre préstecs i pagaments urbanístics de governs anteriors, la idea inicial era la d'incloure la reparació dels sistemes de les deshumitejadores i els sistemes de recirculació de l'aire de la piscina en els plans provincials de la Diputació. 

Però la gravetat de la situació fa necessari actuar ja, sense temps per a esperar a l'arribada de finançament extern. Per aquest motiu, hem posat ja en marxa l'expedient per a declarar la urgència dels treballs i incorporar el crèdit necessari per a la seua reparació immediata”, conclou Benlloch

El deteriorament de l'equipament de la piscina provoca, entre altres qüestions, problemes en la temperatura de l'aigua de les dutxes, a més d'advertiments de Sanitat o problemes en la humitat relativa de la sala.

El PP demana una actuació "urgent"

El Partit Popular de Vila-real ha mostrat la seua preocupació després de conéixer que un informe tècnic del Servei Municipal d’Esports alerta del risc que existeix en la piscina municipal Yurema Requena “que perjudica diàriament els usuaris i pot abocar a un tancament de la instal·lació” en tindre problemes amb les deshumedectadoras i el sistema de recirculació d'aire de la instal·lació”.

El portaveu dels populars, Adrián Casabó, ha lamentat que l'equip de govern no haja informat d'aquesta situació als usuaris, a pesar que “una de les deshumectadoras està fora de servei des de fa 6 mesos i és irreparable i la que està operativa és incapaç de mantindre la humitat relativa de l'aire dins del percentatge normatiu”, segons recull el propi informe tècnic.

“No és possible que l'equip de govern s'excuse ara en què vol incloure aquesta reparació dins del Pla Impulsa de la Diputació, ja que aquesta actuació ha de realitzar-se de manera urgent, no podem esperar-nos a la tramitació d'una subvenció, cal actuar ja”, explica el portaveu popular, qui ha oferit els huit vots del Partit Popular “per a tirar avant una modificació de crèdit que permeta escometre aquesta actuació el més ràpid possible”.

Casabó ha assegurat no entendre “com el govern socialista no ha actuat coneixent que aquests problemes existeixen des de fa mesos i fins i tot que Sanitat ha advertit a l'Ajuntament de Vila-real de possibles sancions en les inspeccions que ha realitzat en aquesta instal·lació esportiva”.

“Si el que pretenen és utilitzar d'excusa a una altra administració per a tapar la seua mala gestió em sembla molt greu, ja que en aquest cas s'està posant en risc la salut d'usuaris i treballadors del SME, tal com alerten els tècnics. Porten 13 anys gestionant aquesta ciutat i la falta de manteniment ens ha portat a aquesta situació límit, que requereix d'una actuació urgent”, ha conclòs Casabó.

Noticias relacionadas

next