gràcies a la labor de més de 150 voluntaris, col·laboradors i empleats municipals

Vila-real reparteix 150.000 màscares entre la ciutadania i col·lectius 

24/05/2020 - 

VILA-REAL. L'Ajuntament de Vila-real ultima el repartiment de màscares en els domicilis per a fer arribar dues unitats a cadascuna de les persones empadronades a la ciutat, en grandàries infantil i adult, segons les edats. Son al voltant de 102.000 màscares reutilitzables entregades en 18.945 habitatges a les quals se sumen altres 50.000 de diferents tipus que s'han repartit en comerços, entitats socials, centres de culte i altres instal·lacions municipals. 

En total, més de 150.000 màscares facilitades pel consistori, gràcies al treball de més de 150 voluntaris i treballadors de Protecció Civil, col·laboradors del Registre Municipal de Voluntariat covid-19 i empleats municipals. “Durant les últimes setmanes han realitzat un esforç incansable, que volem agrair de manera especial, i que permetrà que la població de Vila-real dispose d'aquests elements de protecció per a afrontar la desescalada i complir amb l'obligatorietat del seu ús en espais públics si no és possible mantindre la distància de seguretat de dos metres”, ha assenyalat l'alcalde, José Benlloch.

El primer regidor ha destacat la “previsió amb la qual ha treballat l'Ajuntament, creant des del primer moment un banc municipal de màscares i altres elements de protecció i desinfecció com a guants o gel hidroalcohòlic”. “El nostre objectiu ha sigut, en un primer moment de la pandèmia, atendre els col·lectius que més el necessitaven per estar més exposats al virus, i ara, amb la desescalada, garantir que cap ciutadà o ciutadana es quede sense màscara repartint en els domicilis dues màscares reutilitzables de qualitat per a cada persona i en grandàries especials per a la població infantil”, subratlla. La inversió total que ha realitzat l'Ajuntament ascendeix a uns 150.000 euros.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha detallat en relació al repartiment en domicilis que “la previsió és que aquests dimarts finalitze el lliurament en els habitatges dels districtes del nucli urbà i en els dies posteriors s'escometrà el repartiment en els habitatges unifamiliars de la partida Madrigal on hi ha veïns i veïnes empadronats”. En aquesta zona es calcula que hi ha un centenar de domicilis de residència habitual. En aquest cas serà el personal municipal qui s'encarregue d'aquest repartiment “comprovant les referències cadastrals de les parcel·les”.

Dos tipus de màscares

Per part seua, la regidora responsable del Registre Municipal del Voluntariat covid-19, Noelia Samblás, detalla que als domicilis s'han fet arribar dos tipus de màscares: les reutilitzables de tela, que es poden llavar amb aigua calenta, i unes altres de tipus FFP2, adquirides a través de la compra centralitzada que va realitzar la Diputació de Castelló, i que també són reutilitzables encara que no llavables.

D'altra banda, les màscares que es van confeccionar a través de la xarxa solidària de col·laboradors, amb la tela aportada per l'empresa local Dolores Cortés, s'han repartit en els comerços. Es tracta de màscares reutilitzables amb filtre. Finalment, el consistori també ha repartit màscares quirúrgiques entre diferents entitats, usuaris de transport públic i altres espais municipals.

next