Vila-real acull aquest dissabte la primera de les jornades 'Missions 2030'

3/10/2022 - 

VILA-REAL. L'Ajuntament de Vila-real celebarà un esdeveniment el pròxim 8 d'octubre a les 10.00 h a la BUC amb motiu del sistema de governança de la innovació llançat per Las Naves (València) 'Missions', al qual la ciutat es va adherir l'any passat. Dins d'aquest nou sistema es reconèxiera com a ambaixadors tots els agents que s'hi involucren i que contribuïsquen a la innovació de la ciutat, també es crearà un fòrum d'observació de la missió, on els diferents actors seguiran l'evolució del seu compliment i a més es plantejarà la creació d’uns premis als millors projectes encaminats al compliment de la missió.

L'Ajuntament de Vila-real va decidir sumar-se el 2021 a Missions 2030, un sistema de governança de la innovació llançat per Las Naves (València) que es basa en missions que milloren la vida de les persones. En aquest model, una missió es defineix com un conjunt d'accions transdisciplinàries que es desenvolupen en un termini determinat i que van encaminades a donar resposta a les preocupacions de la ciutadania.

La primera missió de l'Ajuntament està basada en un model de ciutat sostenible l'objectiu de la qual és: Reduir un 55 % de les emissions de CO₂ de la població de Vila-real per al 2030. Amb aquesta missió, es contribueix a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), especialment l’ODS 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i l’ODS 13 (Acció pel clima), vinculats al seu torn amb els objectius estratègics de l'Agenda Urbana Espanyola, especialment amb l’OE 3.2 (Reduir les emissions d'efecte d'hivernacle).

Així mateix, Vila-real avança en el seu compromís amb els projectes estratègics del seu Pla d'acció d'Agenda Urbana com són el Pla municipal d'energies renovables, Pla local de gestió de residus urbans, l’Ecobarri i el Pla verd i de la biodiversitat municipal entre altres.

Noticias relacionadas

next