Aprenentatge, joc, cooperació i inclusió, quatre pilars del VI Campionat, el 30 de març

400 alumnes de 18 instituts de Castelló i València disputaran al Palau de la Festa el campionat d'Scrabble escolar

24/03/2023 - 

CASTELLÓ. L’empremta de l’Scrabble ha arribat enguany a més de 2000 estudiants de tot el País Valencià. Són 18 els centres de les comarques de Castelló i del Camp de Morvedre que han optat per aquesta pràctica educativa que amplifica el coneixement, domini i estima per la llengua. 

A Castelló es reuniran, de manera simultània, el major nombre de participants en un campionat d'Scrabble escolar, ja que comptarà amb aproximadament 200 parelles de xiquetes i xiquets que representaran els seus instituts, cosa inaudita en el món de l'Scrabble escolar en valencià. Aquest és l’èxit del projecte, l’apropament de la llengua als nostres alumnes per tal de construir ponts entre totes les varietats que la conformen, remarquen des de l'organització.

El dijous 30 de març el Palau de la Festa de Castelló acollirà per tercera vegada la gran final d'Scrabble escolar en valencià. El suport de l'Ajuntament de Castelló, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (amb la dotació dels premis) i la tasca de cooperació i difusió d’ACPV han estat claus per enfortir el projecte iniciat pel Club Scrabble Castelló Comarques amb el suport de Scrabble Escolar i de la FISC.  

Les possibilitats que obri l’Scrabble en l’ensenyament de llengües han estat constatades pels dos professors impulsors i promotors del projecte al País Valencià, Joan Doñate i Maite Oliver. “Amb el joc aprenem significativament, ho fem des de la cooperació i la possibilitat d’inclusió que sempre atorga la mirada lúdica” afirma Oliver, professora de valencià i presidenta del Club Scrabble Castelló comarques. “Impulsar l’aprenentatge de les llengües és sempre crear ponts, obrir la ment, fomentar totes les competències perquè per totes elles passa la lectura; per això, fer-ho des del plaer i des del joc resulta tan enriquidor” afegeix Doñate, professor de valencià i secretari del Club Scrabble Castelló comarques.

En aquest campionat faran entrega dels guardons el director de política lingüística, Rubèn Trenzano, la diputada provincial de cultura, Ruth Sanz, el regidor de plurilingüisme i foment del valencià de Castelló, Francesc Mezquita, la presidenta d’ACPV, Anna Oliver, i membres representants de l’AVL i la Fisc (Federació Internacional de Scrabble en Català).

next