Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

imatges preses per Enric Safont

Borriana reviu el seu passat com a port taronger en una exposició fotogràfica

2/09/2020 - 

CASTELLÓ. Borriana acollirà el proper divendres 4 de setembre a les 19.30 hores, la inauguració de l'exposició d'Enric Safont El Port: 1947-1970. La mostra recull una selecció de fotografies realitzades per l'artista entre els anys 1947 i 1970 en què es mostra l'evolució de l'activitat portuària des que s'utilitzava per a la càrrega de barcos de taronja en els anys daurats de l'activitat a Borriana fins que es converteix en el port pesquer que és en l'actualitat.

L'exhibició de Safont anirà acompanyada d'una publicació que continuarà la col·lecció Sal de plata. Sèrie de fotografia local, que ha dedicat exposicions i monografies amb noms destacats de fotògrafs locals com Joaquim Bosch, Santágueda i J.L. García Ferrada, els quals, juntament amb Safont formaven part de l'agrupació Fotogràfica Sant Joan Bosco.

A més, l'exposició està comissariada per Eric Gras, director del suplement cultural del diari provincial Mediterráneo, que es fa ressò de la importància de la figura d'Enric Safont com a cronista fotogràfic de Borriana i de la importància de la fotografia “com a font històrica, com ho demostren les seues instantànies, ja que conviden a aprofundir en el passat de Borriana, un passat recent que està íntimament lligat a la producció i exportació de la taronja, a una tradició popular i també, per què no, a una florida cultural i intel·lectual", explica el periodista, qui afegeix que "en les fotografies de Safont es mostra la frenètica activitat portuària, en què l'esforç i el treball de centenars de persones va revertir directament en l'evolució de la pròpia ciutat".

Així, les imatges de Safont conformen una part fonamental de la memòria visual de segle XX borrianenc, perquè són fotografies que no busquen l'efectisme, sinó més prompte el simple retrat de la vida portuària. Com diu el pensador francès Paul Virilo, "actualment assistim a un veritable culte del present en què el passat s'oblida fàcilment”. La incessant tasca fotogràfica d'Enric Safont repara aquesta pèrdua de la memòria, la reconstrueix fins i tot, fent que la imatge fotogràfica, jugue un important paper en la transmissió, conservació i visualització de l'activitat econòmica, social, política i cultural de Borriana, de manera que el seu treball s'erigeix com un veritable document social.

L'exposició estarà oberta fins al 27 de setembre i les visites estaran adaptades a la normativa sanitària vigent.


Noticias relacionadas

next