7ª edició de 'Drets Humans i... Acció!'

Castelló acull una mostra de curtmetratges que dirigeixen la seua mirada als Drets Humans

30/10/2020 - 

CASTELLÓ. Castelló acollirà el pròxim divendres la 7ª Mostra Internacional de Curtmetratges 'Drets Humans i... Acció!' El certamen, que ve celebrant-se, anualment, a la capital de la Plana, des de l’any 2014, consisteix en l’exhibició d’una selecció de curts sobre els Drets Humans i pretén ser un aparador d’allò que s'està fent, arreu del Món, en l'àmbit dels curtmetratges, sobre aqueixa temàtica. A l’edició d’enguany s’han presentat un total de 246 pel·lícules. 

Els curts inscrits en l'edició d'enguany provenen de 30 països diferents, representant els de producció espanyola el 61% del total. Per gèneres, un 59% corresponen a obres de ficció, el 21% són documentals i la resta, d'animació. Finalment, pel que fa a l'autoria, les dones únicament representen el 24% del total.

En concret, s'exhibiran els documentals La promesa, de Danel Aser Lorente Tellaetxe; Latidos de mina d'Isidro López-Aparicio; Lines of exil, per Eric Patrick; i ¿Dónde estabas tú? de María Trénor. Quant a ficció, es podra veure El recreo de Navid Nikkhah Azad; Els que callen d'Albert Folk; e Iguales d'Irlanda Tambascio Waine. En total 101 minuts de material que es projectaran a les 19.00 hores del divendres 6 de novembre, en el Teatre del Raval. 

La selecció havia d'incloure, segons estableixen les bases de la convocatòria, almenys, un curt de cadascun dels gèneres: ficció, documental i animació, així com, almenys, un curt de menys de 5 minuts de duració.

L'esdeveniment està organitzat pel Grup Local de Castelló d'Amnistia internacional, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Ciutat, que cedeix el local. Com en totes les edicions anteriors, l'assistència a la projecció serà lliure i gratuïta per a tot el públic.


Noticias relacionadas

next