X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

el diputat urgeix al govern i al consell a prendre mesures

Compromís alerta que l'interior de Castelló agrupa la major part de farmàcies en risc de tancament

13/12/2019 - 

CASTELLÓ. El portaveu de Sanitat de Compromís, Carles Esteve, ha urgit al Govern i al Consell a prendre mesures per a garantir la viabilitat de les farmàcies de l'interior de de Castelló, que concentren el major porcentatge de risc de tancament. “Les polítiques que des del Consell i des d'altres administracions s'estan impulsant per a frenar la despoblació han d'anar acompanyades de canvis legals que faciliten l'accés als serveis bàsics de la població de les zones rurals i més despoblades del nostre territori”.

Així ho ha manifestat el diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat, Carles Esteve, qui ha advertit que “entre aquests serveis s'ha de garantir l'accés a medicaments, ja que la viabilitat i la supervivència de les farmàcies rurals està en risc si no es prenen mesures urgents i la situació de les zones rurals de Castelló és especialment greu”.

Esteve, que recentment va portar a les Corts una proposta per instar al Govern central a “actualizar les quanties de les ajudes a les farmàcies rurals (VEC) en funció de l'IPC i a establir mecanismes de compensació en les quotes d'autònoms d'aquests establiments”, ha alertat que la situació és preocupant a l'interior de Castelló, ja que de les 78 farmàcies amb viabilitat econòmica compromesa en la Comunitat segons dades de 2018, més de la meitat, fins a 40, se situen en Castelló”.

Segons ha anunciat la coalició mitjançant un comunicat, Esteve ha explicat que molts pobles de Castelló –Castell de Cabres, Torrechiva, Villores, Herbers, Vallat...- ja no disposen de farmàcia i el risc de que se’n tanquen més és molt real, ja que de les vora 300 farmàcies de les comarques castellonenques, mig centenars estan a municipis de menys de 300 persones.

Davant aquesta situació, Esteve explica que Compromís no sols insta a l'Executiu central a actuar, sinó també al Consell, a qui li sol·licitem mesures de compensació econòmica, i també ens agradaria buscar solucions conjuntes juntament amb els col·legis professionals. En aquest sentit, el portaveu de Sanitat de Compromís ha apel·lat al Col·legi Oficial de Farmacèutics (COF) de Castelló a estudiar la viabilitat d'emular la iniciativa del Col·legi de Farmacèutics de València, ja que aquesta organització va acordar al novembre anticipar les subvencions a les farmàcies de Viabilitat Econòmica Compromesa.

Noticias relacionadas

next