Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

al Museu de Medallística Enrique Giner

El Consell Valencià de Cultura trasllada per primera volta les seues sessions a Nules

14/01/2020 - 

CASTELLÓ. Nules ha albergat, per primera vegada, una de les sessions de treball del Consell Valencià de Cultura (CVC), màxima institució de la Generalitat Valenciana encarregada principalment d’assessorar en matèries culturals i científiques, tal com ha informat el consistori de la localitat en un comunicat.

En concret, el lloc elegit per a celebrar una de les sessions de la Comissió de Promoció Cultural del CVC ha sigut el Museu de Medallística Enrique Giner, fins on s’han desplaçat el president del CVC, Santiago Grisolía; el secretari, Jesús Huguet; la vicepresidenta, Petra María Pérez Alonso-Geta; la presidenta de la Comissió de Promoció Cultural, Ascensión Figueres; la secretària de la Comissió de Promoció Cultural, Irene Ballester, i els membres del CVC, Amparo Carbonell, Begoña Martínez Deltell, José Vicente Navarro Raga i Ramon Roselló Ivars.

Així doncs, l’alcalde de Nules, David García, juntament amb altres membres de la corporació municipal i de Sol Giner, filla adoptiva de Nules i de l’escultor Enrique Giner, han sigut els encarregats de rebre la comitiva a la seua arribada al museu i d’acompanyar-los en la visita guiada feta per les instal·lacions en la qual s’han repassat les obres exposades. A més, el president del Consell Valencià de Cultura, Santiago Grisolía, ha signat en el llibre d’honor de l’Ajuntament de Nules, i se li ha fet entrega d’una medalla commemorativa d’Enrique Giner.

La sessió s’ha celebrat a porta tancada per a tractar, entre d’altres, el projecte per a l’elaboració d’un inventari de peces i escultures ja recuperades de la Guerra Civil.

Des del Consell Valencià de Cultura s’ha destacat sobre això que “l’elecció de la població de Nules per a reunir-se la Comissió de Promoció Cultural del Consell Valencià de Cultura és per dues raons importants, per una banda per a visitar el Museu de Medallística Enrique Giner, únic en tot el territori espanyol i un gran referent en el món de la medallística i escultura; i per a celebrar una de les sessions de la Comissió de Promoció Cultural que curiosament està formada per persones vinculades a aquesta zona ja que alguns del seus membres som de localitats de la comarca de la Plana”, matisa el secretari del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet.

next