Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

El Consell aprova un conveni de col·laboració per a la regeneració urbana del centre històric de Morella

29/05/2020 - 

CASTELLÓ. El Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració per a l'exercici 2020 entre la Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i l'Ajuntament de Morella per al desenvolupament d'una Actuació de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en la zona del conjunt històric artístic de Morella, dins del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016.

El conveni estableix una subvenció per a aquest any de 33.486 euros, dels quals el Ministeri de Foment aportarà 23.486 euros i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica 10.000 euros. El total de les anualitats per a desenvolupar aquesta actuació contempla una inversió d'1.165.500 euros a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament de Morella, la Diputació de Castelló i els particulars.

L'actuació comprén l'edificació de tres habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus B, en substitució d'unes altres prèviament demolides, en la zona declarada conjunt històric artístic, delimitada per les muralles. A causa d'elevat estat de deterioració dels immobles, l'actuació suposa la demolició dels edificis, la construcció dels nous habitatges i els treballs de reurbanització. Un equip tècnic s'encarrega de les funcions de gestió tècnica i informació.

També s'ha programat la rehabilitació de 27 habitatges, obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges. Una comissió de seguiment és l'encarregada de supervisar les actuacions previstes. Està integrada per dos representants de la Generalitat i dos de l'Ajuntament de Morella. L'ens gestor de l'actuació és el Consistori.

Noticias relacionadas

next