Hoy es 16 de diciembre

més dansa, teatre i cinema per l'ultim trimestre de l'any

El Paranimf presenta programació amb l'estrena absoluta del nou espectacle de La Ravalera

31/03/2021 - 

CASTELLÓ. El Paranimf de la Universitat Jaume I inicia la programació per a l’últim trimestre del curs acadèmic 2020-2021 amb propostes centrades durant el mes d’abril en la dansa amb motiu de la celebració, el 27 d’abril, del Dia Internacional de la Dansa.

En l’àmbit escènic, s’han programat per al 16 d’abril Laika, una peça de curta durada amb la qual es reivindica la raresa i la peculiaritat com a valor humà i que es representarà en la sala polivalent amb entrada lliure fins a completar aforament. A continuació, La Quebrà presentarà Get no, una peça sobre la satisfacció i el desig de canvi o insatisfacció constant. 

D’altra banda, el 23 d’abril, el Paranimf acollirà la presentació del llibre Las danzas del repertorio I. Poéticas y políticas d’Isabell Launay, traduït per Leonardo Santos Suárez. Aquesta publicació de la professora i investigadora del Departament de Dansa de la Universitat de Paris VIII, ha estat premiada per l’Associació Professional de Crítica de Teatre, Música i Dansa de França com el millor llibre de dansa de 2018. Acte seguit, es portarà a escena l’obra Tout finira bien de Ring Teatro, un espectacle de dansa que aborda el tema de la maduresa de la dona dins del codificat món del ball professional. Per a finalitzar el mes d’abril, el Paranimf acollirà La batalla de los ausentes de La Zaranda.

Per al mes de maig, la programació teatral continua el 7 de maig amb El mercader de Venècia. L’inici del capitalisme, una versió essencial de Konrad Zschiedrich sobre la gènesi del sistema  capitalista i el naixement de la banca en el sentit modern del terme amb la companyia Dau al Sec, i el 20 de maig, Histrión Teatro presentarà El mueble, interpretada per Gema Matarranz i Alejandro Vera.

Durant aquest mes, la programació es completarà amb les representacions de final de curs dels diferents tallers i cursos de l’Aula de Teatre Carles Pons: el dijous 6 de maig l’alumnat del Curs d’Iniciació interpretarà Si tu em dones like, ho deixe tot; el dia 14 de maig serà el torn de l’alumnat del Taller d’Escenes de Pràctica Teatral amb l’espectacle Humoristes!, el 21 de maig els integrants del Taller de Dansa oferiran Primera necessitat, i en darrer lloc el 28 de maig el Curs d’Interpretació Teatral, l’obra L’Odissea d’Homer. Teatralment, el trimestre es tancarà amb l’estrena de la nova creació de La Ravalera Teatre titulada Antimulleriana.

La música també serà protagonista al mes de juny amb la Big Band, que celebrarà els 15 anys de la seua creació amb un concert dirigit per David Pastor i Víctor Colomer amb un repertori que aborda el so de la big band dels anys 60 i 70 i les noves tendències en composició i arranjaments del segle XXI; i l’Orfeó UJI, que de la mà de Diego Alamar oferirà el concert de final de curs del taller vocal. 

De John Ford a premis Goya i Gaudí

El cicle 'En pantalla gran', dedicat a la figura de John Ford, es reanuda el 3 i 4 d’abril amb La legión invencible, i continuarà amb Río Grande (17 i 18 d’abril), El hombre tranquilo (1 i 2 de maig), El último hurra (15 i 16 de maig) i El hombre que mató a Liberty Valance (el 29 i 30 de maig). 

D’altra banda, el cicle 'Nou Cinema', dedicat a pel·lícules d’estrena a Castelló, comença el 10 i 11 d’abril amb la projecció de My Mexican Bretzel, documental opera prima de Nuria Giménez nominada a millor director novel i millor documental en els Premis Goya 2021 i guanyadora al millor guió, millor muntatge i millor documental en els Premis Gaudí 2021. 

El 24 i 25 d’abril es podrà vore Les dues nits d’ahir dels directors Pau Cruanyes i Gerard Vidal, també nominada als Premis Gaudí 2021, en aquest cas a la millor pel·lícula, i el 8 i 9 de maig es projectarà el thriller romanès La Gomera, premiat al millor guió al Festival de Sevilla 2019. Una altra de les propostes és El agente topo, documental xilè que es projectarà el 22 i 23 de maig i que ha estat guardonat al Festival de Sant Sebastià 2020 amb el premi del públic i nominat als Oscar 2021 com a millor documental. 

Per últim, el 5 i 6 de juny, el cicle finalitzarà amb Otra ronda, del director danès Thomas Vinterberg, pel·lícula sobre el consum d’alcohol premiada al Festival de Sant Sebastià 2020 al millor actor i premi Feroz de la Crítica, premi a millor pel·lícula, direcció, actor i guió en els Premis del Cine Europeu 2020, nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa en els Globus d’Or 2020 i nominada al millor director i millor pel·lícula internacional als Oscar 2020.  

Noticias relacionadas

next