Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

quatre projeccions al teatre payà

El cine valencià actual s'obri pas en Borriana

10/11/2020 - 

CASTELLÓ. El VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés arriba al Teatre Payà de Borriana amb quatre projeccions en valencià, dos de les quals estan incloses dins de la campanya del 25N. Les sessions tindran lloc aquest entre aquest mes de novembre i desembre, amb totes les mesures sanitàries i de seguretat vigents.

La cita arrancarà el pròxims dijous quan es projectaran tres pel·lícules, Assemblea, el documental Rol & Rol i el curtmetratge Dona, les dos últimes centrades en el feminisme, i el 10 de desembre, coincidint en el dia dels Drets Humans, la projecció de La mort de Guillem, amb l'assistència de part de l'equip de la pel·lícula.

El regidor de Normalització Lingüística, Vicent Granel, ha explicat que es tracta d’“una oportunitat de tornar a tindre cinema en el nostre teatre” i que, a més, siga “de temàtiques molt interessants perquè joves i persones de totes les edats puguen gaudir d'un moment d'oci i també de conèixer temes actuals”.

D'aquesta manera, aquest dijous 12 de novembre a les 19h es projectarà Assemblea dirigida per Àlex Montoya. Una proposta que qüestiona amb humor el concepte mateix de participació. El llargmetratge compta l'última assemblea abans de l'estiu i en què es vol tirar avant, coste el que coste, la proposta de text definitiu referent al concert. Totes a una, respectant tant la pluralitat ideològica com el torn de paraula..., si és que això és possible. La clau està en els matisos.

'Assemblea'

El dijous 19 de novembre a les set de la vesprada serà el torn del documental Rol & Rol, dirigit per Chus Gutiérrez. La pel·lícula reflexiona sobre el paper que exerceixen els mitjans de comunicació, la publicitat i la ficció en la construcció de models de rol femenins i com afecten la manera de pensar de la societat i a la presa de decisions vitals i professionals de les dones, i també dels hòmens. Planteja qüestions com si una representació menys estereotipada i més real pot influir positivament en la visió de la dona com a líder i en la construcció d'una societat més igualitària.

El dijous 26 de novembre a les 19h, es projectarà el curtmetratge Dona dirigida per Marga Melià, de la productora Nuu Films. La peça conta que moments abans de morir i després de tota una vida de silenci, una dona decideix explicar-li els seus terribles secrets a un psiquiatre del centre en què es troba reclosa. Una història tràgica plena de suspens que parla sobre tres generacions de dones marcades pel masclisme en un entorn opressiu i asfixiant.

Finalment, el 10 de desembre es projectarà la pel·lícula La mort de Guillem, dirigida per Carlos Maqués-Marcet, amb l'assistència de part de l'equip que l'ha feta possible.


Noticias relacionadas

next