Hoy es 25 de julio

CONCIERTO EN ORPESA

Elma Sambeat pone música al legado poético de Lorca

17/08/2021 - 

CASTELLÓ. El duo format per Elma Sambeat i Baptiste Bailly és l'encarregat de posar en marxa aquesta setmana (dimecres 18-divendres 20 d'agost) la segona edició de La Mar de Cultures, un cicle turístic a través de la música que es desenvoluparà en la Biblioteca de la Mar d'Amplaries d'Orpesa, la Biblioteca de la Mar de la Platja Benafelí d’Almassora i la Biblioteca de la Platja Casablanca-Edifici Miguel Hernández d'Almenara. Una iniciativa de l'associació cultural i mediambiental Arrels, amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló i dels ajuntaments de les tres localitats esmentades. Cadascuna de les actuacions començarà a les 20.00, amb accés gratuït.

La cantant valenciana Elma Sambeat i el pianista francès Baptiste Bailly basaran les seues actuacions en els onze temes inclosos en el disc Muerto de amor (2021), inspirat en l'obra de Federico García Lorca, en una mescla sonora entre el jazz i la música popular, encara que fora de qualsevol etiquetaje.

Segons explica la pròpia Elma, el projecte va sorgir a partir de la lectura a l'atzar de Poesía Completa de l'universal escriptor granadí. “El propi ritme del poema em suggeria una energia, una melodia”, que va anar materialitzant-se en cançons, que compartien el desig de Lorca d'acostar-se a l’esperit popular, però fugint dels clixés".

Unes lletres plenes de mort, comiats, desamor, imaginari del poble gitano i surrealisme. “He tractat de cercar la Bellesa amb majúscules” en un disc on sorprèn la inclusió d'un tema en gallec compost letrísticamente per la cantant, encarregant-se Baptiste de la part musical. Un disc del qual també és partícip un altre dels protagonistes d'aquest II La Mar de Cultures, Efrén López, qui actuarà en la segona setmana amb el projecte 3.14, compartit amb Ciro Montanari i Jordi Prats.

Unes actuacions amb curtes distàncies entre músics i espectadors, creant-se una atmosfera especial. Com és lògic, es mantindran les normes de prevenció sanitària, com l’ús de màscares, la separació entre assistents i l'utilització de cadires.

Noticias relacionadas

next