en els controls dels cossos de la policía local

El primer cap de setmana de tancament perimetral deixa 34 sancions a Vila-real i 47 a Castelló

1/02/2021 - 

VILA-REAL. El primer cap de setmana de tancament perimetral de Vila-real i Castelló s'ha saldat amb un total de 34 i 47 propostes de sanció respectivament per incompliment les restriccions decretades per la Generalitat Valenciana en prevenció de la covid-19.

Castelló

A la capital de la Plana en total, des de divendres passat s'ha realitzat una trentena de dispositius de control i inspeccionat les entrades i eixides de 1.720 vehicles. Les denúncies a Castelló suposen a penes un 2,73% respecte a la totalitat de vehicles controlats, que han sigut 1.720 per part del cos local de policia. 

El regidor de Seguretat Pública i Emergències de Castelló, David Donate, ha recalcat que en la immensa majoria de desplaçaments realitzats i controlats pels agents s'ha constatat que complien amb la mesura dictada. “El primer cap de setmana de tancament perimetral de Castelló ha discorregut sense incidències destacables i amb una gran faena de la Policia Local, en coordinació amb la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat, per a garantir el compliment de la restricció”. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquestes dades reflecteixen que la pràctica totalitat de la ciutadania va complir amb aquesta mesura i ha agraït el “comportament responsable” dels i les veïnes de Castelló.

Controls a Vila-real

La Policia Local de Vila-real per la seua part ha realitzat 27 controls des de les 15.00 hores del divendres 29 de gener fins a les 6.00 hores d'aquest dilluns 1 de febrer.Arran dels controls desplegats  a Vila-real s'han imposat un total de 34 sancions per no respectar les restriccions relatives al control de la pandèmia que es desglossen de la següent manera: 20 denúncies per incompliment del tancament perimetral; 6 denúncies per reunió en un domicili de més de dues persones no convivents; 6 per incomplir l'obligació d'utilitzar màscara; i 2 denúncies per no respectar el toc de queda.

La regidora de Seguretat Ciutadana de Vila-real, Silvia Gómez, ha valorat també de manera positiva la col·laboració ciutadana en el compliment d'aquestes mesures excepcionals ja que “en general, excepte comptades excepcions, la ciutadania ha respectat tant el tancament perimetral com les limitacions en les reunions”. 

El desplegament de vigilància i seguretat sense precedents s'ha articulat en tres eixos: ús de noves tecnologies, controls en els accessos i patrulles informatives per tota la ciutat, amb vehicles equipats amb megafonia que han difós les mesures i reforços en punts estratègics com l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia. 

Noticias relacionadas

next