CASTELLÓ. La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha descomptat el sou de les treballadores de la Confederació General del Treball (CGT) de Castelló que, el passat 8 de març de 2018, van fer vaga i van eixir al carrer a lluitar per la igualtat real entre sexes, defenent els drets de totes les dones. El sindicat considera "incoherent" que la pròpia Conselleria d'Igualtat faça aquests descomptes a les treballadores que secunden una vaga que el mateix departament fomenta.
Davant d'açò, la delegació sindical de Castelló ha presentat un recurs de reposició a la Conselleria d'Igualtat i una queixa davant el Síndic de Greuges per tal que se'ls torne una part dels diners en considerar que el descompte aplicat "s'excedeix".
I és que el Dia Internacional de la Dona va coincidir l'any passat amb les Festes de la Magdalena, per tant, segons expressen fonts de CGT a Castellón Plaza, de treballar eixe dia, les treballadores haurien fet una jornada de cinc hores i no de set hores i quart com ho fan habitualment. D'aquesta manera, el sindicat acusa la Conselleria d'Igualtat d'haver-los fet un descompte "abusiu" en descomptar-los la part proporcional a la jornada completa, és a dir, les set hores i quart, en lloc de les cinc que haurien d'haver treballat si no hagueren secundat la vaga.
Des de la Conselleria d'Igualtat han defés que no tenen constància de cap queixa ni petició referent a aquest tema "ni per part de CGT ni del Síndic de Greuges". A més, les fonts de la Conselleria assenyalen que "no hi ha hagut cap discriminació" en el descompte del sou perquè "a les treballadores se'ls ha descomptat la part proporcional al que haurien cobrat si no hagueren fet vaga". És a dir, si hagueren treballat, hagueren estat cinc hores al seu lloc però hagueren cobrat per set hores i quart, per això resalten que el descompte realitzat és el que correspon.
Silenci davant el Síndic
Pel que fa a la sol·licitud d'informació davant el Síndic de Greuges, segons el sindicat, l'òrgan defensor dels ciutadans de la Comunitat "no ha habut resposta per part de Conselleria" a la seua demanda de l'informe que ha sol·licitat.
Així mateix, des d'Igualtat asseguren que la Conselleria no té res a veure amb el descompte de sou, ja que aquestos "es fan des del servei de coordinació de nòmines de la Direcció General de Pressupostos d'Hisenda", que "no depén de la Conselleria d'Igualtat".
A banda d'esta polèmica pels diners, que continuen reclamant des del sindicat, en CGT consideren "molt greu" que la Conselleria d'Igualtat "mantinga aquestes actituds quan hauria de ser un exemple en la defensa dels drets de les dones".