amb la novel·la 'El mag de Montrose'

Josep Vicent Miralles guanya el I premi de Narrativa Juvenil 'Ciutat de Benicarló'

20/10/2020 - 

XÀBIA. Una novel·la d'aventures, en valencià, El Mag de Montrose, ha sigut l'obra guanyadora del I Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Benicarló. Els guardons els convoca este ajuntament del Baix Maestrat i els publica l'editorial Onada.

L'autor, Josep Vicent Miralles (Xàbia, 1979), és periodista, escriptor i professor de secundària en l'IES El Carrús, d'Elx. Entre les seues col·laboracions, es troben diverses peces de divulgació cultural en Culturplaza i la revista Lletraferit, de la qual és membre del consell de redacció, aixícom el podcast setmanal Ferits de Lletra en Plaza Ràdio, junt a Felip Bens.

El Mag de Montrose és un relat ambientat en el segle XIX i la costa est d'Escòcia. A partir del far de la xicoteta població marinera de Montrose, el pitjor mag del món, Templeton Swan, i el seu nebot, Donald Brecc, es voran abocats a trepidants aventures que els duran a l'altra part del món. Abord del galeó maleït L'Afortunada, i en companyia de la tripulació fantasma de la capitana Grace O'Malley, aplegaran fins a la mítica Maracaibo, per tal d'enfrontar-se a un terrible encanteri... i als seus dimonis secrets.

El relat, a més, recupera la figura real de la capitana irlandesa O’Malley, figura icònica i temuda, de la navegació del segle XVI iuna de les poques pirates femenines que poblen l’imaginari col·lectiu.

El jurat dels premis ha destacat, per un costat, “l'acció trepidant i ben construïda de la novel·la”, així com, per una altra part, “un valencià proper que de segur que atraurà a molts lectors”. L'obra serà publicada per Onada Edicions en els propers mesosi s'enquadra dins de les lectures prescrites per al primer cicle d'Eso.

Es tracta de la segona incursió de Josep Vicent Miralles enla literatura juvenil, després de l'exitosa versió de Tirant lo Blanch, il·lustrada per Paula Bonet, i publicada per l'editorial Drassana.

A  més del guardó denarrativa juvenil, els premis Ciutat de Benicarló han sigut per a Vicente Ruizi Amira Ferández, en les categoria de Cuina, Salut i Sostenibilitat i Divulgació Científica, respectivament. I per a Jordi Gastó i Christian Inaraja en la categoria d'Album Infantil Il·lustrat.

El lliurament de premis tindrà lloc el proper dia 24 d'octubre en l'auditori Pedro Mercader de Benicarló.

Noticias relacionadas

next