presentacions i debats a la biblioteca

L'UJI viu el Dia de Llibre de la mà de Santiago Posteguillo, Rosario Raro y Sebastián Roa

15/04/2021 - 

CASTELLÓ. La Biblioteca de la Universitat Jaume I celebra un any més el Dia Internacional del Llibre amb diverses iniciatives i trobades amb escriptors i escriptores. Les activitats estan emmarcades en els actes de commemoració del 30 aniversari de la creació de l’UJI i s’han organitzat en col·laboració amb el Vicerectorat d'Investigació i Transferència, el Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals i el Servei d'Activitats Socioculturals.

Les activitats previstes s’inicien aquest divendres 16 d’abril, a les 19 hores, amb la conferència Novelas de Roma con nombre de mujer, a càrrec de l’escriptor i professor de l’UJI Santiago Posteguillo. Així mateix, s’ha organitzat a la mateixa sala de conferències del Menador l’exposició Bibliopuzles, que consisteix en uns panells amb composicions fetes amb títols de llibres. L’exposició es podrà visitar durant tot el mes d’abril.

El programa continuarà el 20 d’abril al Paranimf amb un acte de commemoració dels 15 anys del Taller d'Escriptura Creativa de l’UJI, a les 18 hores. En l’acte es farà un repàs de la trajectòria del taller i es presentarà el llibre Irreductibles, en el qual han participat 114 autors i autores que han format part del taller durant una dècada i mitja i en el qual també es recullen les obres guanyadores i finalistes de la primera convocatòria dels premis de creació literària Premi UJI Irreductibles, impulsada durant el confinament pel Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals en el marc del model cultural propi UJI-encultura. A més, se celebrarà una sessió del Club de lectura virtual de la novel·la El secreto de la modelo extraviada d’Eduardo Mendoza.

D’altra banda, el 23 d’abril la Biblioteca presentarà a través d’una pàgina web les novetats bibliogràfiques que s’han adquirit a petició de la comunitat universitària i entre les que s’inclouen títols per al temps d’oci. Així mateix, l’escriptor Sebastián Roa oferirà aquest dia la conferència El viaje del héroe ¿Válido para la ficción histórica?, a les 12 hores al Menador espai cultural.

Els actes commemoratius del Dia del Llibre es tancaran el 30 d’abril amb la conferència de l’escriptora i professora de l’UJI Rosario Raro, titulada La literatura del nosotros en la ficción basada en hechos reales, que tindrà lloc al Menador espai cultural, a les 19 hores.

Per a assistir a les activitats cal fer inscripció prèvia, atés que l’aforament és limitat. També es retransmetran per streaming al canal de YouTube de l’UJI.

Noticias relacionadas

next