El concert inaugural serà dilluns 19 d’octubre a l’Auditori

La Banda Municipal de Castelló es retroba amb el seu públic: així serà la nova temporada

16/10/2020 - 

CASTELLÓ. La nova temporada de la formació castellonenca, liderada per Marcel Ortega i Martí, proposa al públic el retrobament amb la música per a banda simfònica. Titulada Més enllà de les notes, el seu eix conductor serà la música en si mateixa, en un viatge de descoberta i reflexió al si d’aquesta art i "amb l’objectiu de meravellar el públic", com explica el director titular. L’humor, la germanor que la música desperta o el seu poder evocador seran alguns dels eixos temàtics d’aquesta nova temporada.

Els repertoris escollits posen en valor les obres actuals dels principals autors nacionals i internacionals, com ara Malcolm Arnold, John Adams, Morten Lauridsen, Luis Serrano Alarcón, Manuel Palau o Ximo Cano. Així mateix, per als gustos més tradicionals, es compta amb les bellíssimes transcripcions servades en l’arxiu de la banda, com El barber de Sevilla, L’aprenent de bruixot, Parsifal, La Bohème... En el capítol d’estrenes, cal destacar el ‘Divertimento’ de David Beltrán, membre de la Banda Municipal i reconegut compositor.


 Els concerts extraordinaris, dedicats a importants entitats castellonenques, ocupen un lloc privilegiat en aquesta programació. La banda col·laborarà amb els Moros d’Alqueria, els Cavallers Templers i l’Associació Espanyola contra el Càncer. En el primer cas, el jove oboista Manuel Costa, guanyador de la Beca Instruments de Banda de la Fundació Moros d’Alqueria, farà el seu debut com a solista acompanyat de la Banda Municipal.
 La música espanyola serà protagonista als concerts extraordinaris i als de carrer, amb fragments de les sarsueles La Tempranica, La revoltosa’ i El caserío; amb nombrosos autors castellonencs com ara José Pla, Enrique Martínez, Pascual Asencio o el mestre Francisco Signes i autors de primer nivell mundial com són Óscar Navarro, Carles Suriñach o Ferrer Ferran.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat "la gran qualitat de la proposta que ens fa la Banda Municipal de Castelló, la qual ens acompanyat durant els mesos de confinament i ens convida ara a tornar a gaudir de la música en directe amb una programació extensa, diversa i que agradarà a tot tipus de públics". Ruiz ha incidit en que "prenem mesures per tal que aquests concerts tinguen totes les garanties sanitàries perquè la cultura és i serà sempre segura".


Noticias relacionadas

next