La comarca d'Els Ports rebrà més de 360.000 euros per a la contractació de joves aturats

24/07/2019 - 

CASTELLÓ. Dels prop de 3.000 joves que podran començar a treballar en entitats locals de la Comunitat Valenciana, gràcies a les ajudes del Pla Avalem Joves Plus, un total de 22 ho faran als municipis de la comarca d'Els Ports, a la província de Castelló.

El Servei Valencià d'Ocupació (Labora), organisme depenent de la Conselleria d´Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha concedit 368.640,63 euros en ajudes per a la contractació de persones joves menors de 30 anys.

A municipis com Morella, amb una ajuda de 39.912,49 euros, es podrà contractar a 2 joves aturades, tant amb qualificació com sense ella. A la mateixa comarca, a Cinctorres, li corresponen 2 nous contractes per un valor de 38.124,4 euros; a Forcall, 2 contractes i una ajuda de 33.337,54 euros i a Castellfort i Sorita també 2 persones a cadascú, sent l'ajuda en aquests casos de 33.064,44 euros per a cada localitat. La Mata, Todolella i Vallibona disposaran de 32.414,64 euros per a contractar a dos joves a cada poble.

Herbés, Olocau del Rey, Palanques i Villores rebran 15.207,24 euros que permetran contractar una persona en cada localitat.

A la província de Castelló s'han concedit ajudes per un valor de 8,9 milions d'euros a un total de 133 entitats locals, que permetrà contractar unes 492 persones.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat "la importància de generar oportunitats d'ocupació per a les persones joves menors de 30 anys perquè puguen acabar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral".

També ha assenyalat que aquestes oportunitats arriben "al major nombre possible de municipis, sobretot als més xicotets i als d'interior, per millorar l'ocupabilitat de les persones joves en tots els racons del nostre territori i, així també lluitar contra la despoblació".

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu ha recordat "en l'anterior legislatura, des de Labora vam dissenyar i vam posar en marxa una estratègia per reduir l'atur juvenil, l'anomenat Pla integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020, finançat amb fons europeus", i que "Avalem Joves Plus és una de les iniciatives i de les accions directes previstes en aquesta estratègia".

Pla Avalem Joves Plus

El Pla Avalem Joves Plus està format per dos programes d'incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

El programa Empuju, va destinat a la contractació de persones joves en general. El programa Emcuju, va destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l'ocupació o del sistema educatiu.

Noticias relacionadas

next