Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

en la  parròquia de Sant Francesc d'Assís

Les aquarel·les de Josep Benlliure prenen Vila-real

29/01/2020 - 

CASTELLÓ. La parròquia de Sant Francesc d'Assís, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real, acull una nova exposició d'aquarel·les de Josep Benlliure amb motiu del 50é aniversari de la parròquia. La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, i els representants de la parròquia, Enric Reverter i el pare Francesc Costa, han presentat aquest dimecres la mostra Sant Francesc somiat per Benlliure que s'inaugura el dijous en el Convent Espai d’Art i que romandrà oberta fins al 23 de febrer.

Noelia Samblás ha recordat que la mostra s'emmarca dins de la programació dels actes de commemoració del mig segle de la parròquia de Sant Francesc d'Assís, motiu pel qual l'Ajuntament de Vila-real va signar amb l'entitat un conveni de col·laboració de 7.500 euros, “un acord que segueix un dels pilars principals d'aquest govern, l'aliança amb la societat civil". “La defensa de lo nostre, ens ha portat a estar al costat d'aquesta parròquia, perquè a més de les tasques pròpies de la funció pastoral i litúrgica, destaca per la seua especial aportació a la societat de Vila-real, entre altres, a través de l'emblemàtica i centenària entitat, Joventut Antoniana”, ha indicat la regidora.

Enric Reverter, voluntari de la parròquia, ha explicat que la mostra compta amb 64 "magnífiques" aquarel·les de Josep Benlliure, un dels majors tresors que custodia la província franciscana de la Immaculada Concepció i que han sigut cedides per a aquesta exposició pel santuari del Sant Esperit de Gilet. Aquestes aquarel·les van estar encarregades pel Tercer Orde Franciscà al pintor valencià Josep Benlliure amb motiu del 700 aniversari de la mort de Sant Francesc d'Assís per a il·lustrar l'obra escrita per Antonio Torró i publicada en 1926 en la qual es recullen els principals moments de la vida espiritual del sant.

“Amb aquesta exposició volem compartir amb la societat vila-realenca l'esperit franciscà, que tan present és a la nostra ciutat i que ha marcat el caràcter del nostre poble”, ha explicat Reverter, qui ha recordat que la presència de l'orde franciscà a Vila-real es remunta a mitjan segle XVI. “A Vila-real comptem amb dos convents franciscans i una entitat com la Joventut Antoniana que té un paper clau en l'atenció a les persones que més el necessiten”, ha incidit Reverter, qui ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real en l'organització dels actes amb motiu de l'aniversari de la parròquia.

Per part seua, el pare Francesc Costa ha convidat a tota la ciutadania a visitar l'exposició "de gran bellesa", que s'inaugurarà demà 30 de gener en les 20 hores en el Convent Espai d’Art i romandrà oberta fins al diumenge 23 de febrer.

Noticias relacionadas

next