Hoy es 22 de noviembre

el 19 de DESEMBRE

Quan el carrer vol ser teatre: torna el FES Tales

17/12/2020 - 

CASTELLÓ. Que no es malinterprete aquest titular. Sempre ha volgut el carrer ser teatre -així com dansa, música o qualsevol art-, senzillament perquè sempre vol estar viu. Però aquests temps de pandèmia i confinaments han fet que no sempre siga així. Les petites cites d'art de carrer són unes de les que més han patit els efectes de la crisi sanitària. No per la impossibilitat o dificultat de posar-les en practica, sinó per la por de dur-les a terme. Un sentiment que ha dut a molts ajuntaments, especialment de petits municipis, a cancel·lar. Tant de bo, la cultura demostra dia a dia, i així ho repeteix cada cop que té l'ocasió, que "és segura". No hi ha més perill que en altres llocs. Són moltes les ocasions en les quals ho han demostrat. I amb sort, aquest dissabte tindrà de nou l'oportunitat.

A Tales, un municipi de vora 825 habitants ubicat en plena Serra d'Espadà, se celebra aquest dissabte el festival FES Tales. Serà la segona jornada d'un conjunt d'activitats que començaren el passat 10 d'octubre i que ara es reprenen amb molta més força. També amb més ganes, i és que la seua celebració estava prevista per al 8 de novembre, però a causa d'un motiu sanitari va haver de traslladar-se a finals d'any.

Sota la direcció artística de la multidisciplinària Pepa Cases i amb un entorn rural com Tales es podrà gaudir de fins a quatre espectacles de dansa, circ, teatre, música o màgia. Totes activitats per a un públic familiar, gratuïtes, a l'aire lliure i d'un marcat origen valencià. I és que totes les actuacions provenen de companyies de la terreta. Seran, precisament, els castellonencs Purpurina Circus els artistes escollits per a inaugurar el festival. Ho faran amb un espectacle de circ, acrobàcies, malabars i molt de "show". Mentre que una hora després serà el torn de la cia alacantina Marraoch, la qual presentarà la seua peça de dansa Entre nosotros, una al·legoria a les relacions interpersonals. Segons expliquen els seus autors, l'obra posa de manifest la importància de "tractar bé a la gent del nostre voltant", i també la importància de saber que "les relacions poden acabar-se, bé perquè els camins es bifurquen o, simplement, perquè apleguen al seu fi".

Amb tot açò, el misteri impregnarà les Escoles Velles de Tales a les sis de la vesprada amb un espectacle d'il·lusionisme tan clàssic com el de les cartes. Seran els valencians Miranda de Picas qui facen peripècies amb un conjunt de naips per a donar pas més tard a la música de Trobadorets. El grup de música infantil acaba de publicar nou disc (Paco, com ens fas xalar), on fa un homenatge al pioner músic i mestre de gènere Paco Muñoz. Tant és així, que l'àlbum recupera i versiona algunes de les peces més conegudes del cantautor, obres que ja formen part de l'imaginari de la música popular valenciana. Però a més de recuperar alguna d'aquestes obres, la formació versionarà altres de les seues cançons. 

I així, la música, el circ, la dansa i el teatre també seran carrer. 


Noticias relacionadas

next