L'empresa s'ha vinculat virtualment al parc

La tecnològica Utopic Estudios porta la realitat virtual i augmentada fins a Espaitec

9/03/2020 - 

CASTELLÓ. Utopic Estudios naix en 2016 com a resposta a les inquietuds d'un grup de joves castellonencs amb experiència en àmbits com ara la comunicació, la programació, el disseny i l'animació 3D amb l'objectiu de compondre un equip tècnic que integre les diferents disciplines que intervenen en el desenvolupament experiències en realitat virtual i augmentada.

Durant la seua trajectòria ha desenvolupat solucions personalitzades en realitat virtual i augmentada per al sector del turisme, la indústria, la medicina, l'oci, l'arquitectura o el màrqueting. De totes les solucions, destaquen dos productes propis: Ikinsu, una plataforma de rehabilitació neurocognitiva i Utopic Rooms, un conjunt de jocs d’escapada virtuals pioner a Espanya.

La plataforma Ikinsu naix a través de la col·laboració entre Utopic Estudios i els psicòlegs, neuròlegs i fisioterapeutes de l'Associació d'Esclerosi Múltiple de Castelló (AEMC) amb l'objectiu de millorar el tractament de pacients afectats per aquesta malaltia. Aquesta plataforma, que permet fer rehabilitació cognitiva, física i psicològica, posa a la disposició dels terapeutes una eina amb tecnologia avançada on el pacient pot realitzar exercicis de rehabilitació per mitjà de realitat virtual immersiva.

La innovació ha sigut testada i està sent utilitzada amb èxit en la AEMC i en altres entitats d'àmbit sanitari. Entre els seus avantatges enfront de les solucions convencionals, la recreació d'entorns immersius en una dinàmica de joc fa que els pacients mantinguen un estat d'atenció focalitzat, major que l'aconseguit mitjançant altres teràpies.

'La Cámara de Morgan'

Utopic Rooms consisteix en un conjunt de jocs d’escapada virtuals pioner a Espanya. La seua primera sala, La Cámara de Morgan, ha rebut la visita de més de 1.500 persones durant el seu primer any de vida. Els jugadors poden realitzar les mateixes accions necessàries per a resoldre un joc d’escapada físic, però amb l'al·licient de viure experiències impossibles de reproduir en el món real.

 
La seua vinculació a Espaitec com a empresa virtual respon a un doble objectiu. D'una banda tornar a l'entorn que els va donar la formació acadèmica per a llançar aquest projecte empresarial, perquè dos dels tres socis fundadors de Utopic Estudis tenen vinculació amb la Universitat Jaume I. Per l'altra, sent una empresa de base tecnològica i innovadora, estar en Espaitec significa consolidar la seua imatge de marca com a empresa innovadora, a més de formar part d'un entorn únic a Castelló on afermar els seus desenvolupaments gràcies al treball en xarxa i la col·laboració amb alumnat, professorat i investigadors de la Universitat Jaume I.

Noticias relacionadas

next