Hoy es 22 de diciembre

Mijançant aquest dimarts la jornada 'Ciència i tecnologia en femení'

Espaitec fomenta les vocacions científiques i tecnològiques entre el públic jove femení

12/11/2024 - 

CASTELLÓ. Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, ha celebrat aquest dimarts la jornada 'Ciència i tecnologia en femení' amb estudiantat de l'IES Bovalar de Castelló per a inspirar vocacions científiques i tecnològiques entre el públic jove femení. La iniciativa s'emmarca en el programa impulsat per l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE).

El director d'Espaitec, Juan Antonio Bertolín, ha destacat en la inauguració la importància d'aquesta mena de sessions per a donar a conèixer les professions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) entre l'alumnat de secundària.

A continuació, l'estudiantat ha conegut l'experiència de tres científiques. En primer lloc, Emma Moliner, professora titular de Mecànica de Mitjans Continus i Teoria d'Estructures a l'UJI, ha explicat que "l'enginyeria industrial et permet tindre una visió àmplia, ja que estudies àrees com electricitat, mecànica i física, entre altres". "Actualment, em dedique a simular com es comporten els ponts quan passa un tren a fi de predir possibles danys i dissenyar de forma òptima les infraestructures", ha assenyalat.

Per part seua, Águeda Gómez, doctora en Informàtica i programadora de videojocs a l'UJI, ha explicat que un dels avantatges que li permet la seua professió és utilitzar i poder experimentar amb tecnologia disruptiva que s'acaba de llançar al mercat, com ara les ulleres de realitat virtual immersiva.

Finalment, Raquel Martín, desenvolupadora de software en NTT Data, ha assenyalat que les professions STEAM et permeten treballar en projectes molt diferents entre si i desenvolupar des de zero tot el que s'imagina. "En el meu cas, he desenvolupat software per a administracions públiques, companyies d'assegurances i energètiques, entre altres".

Dos tallers teoricopràctics

Després de finalitzar les ponències, l'estudiantat de l'IES Bovalar ha visitat l'exposició 'Dones que van canviar el món i dones que canvien el món' i ha participat en dos tallers teoricopràctics per a aprofundir en els conceptes presentats en la jornada.

La jornada 'Ciència i tecnologia en femení' compta amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació.

El programa 'Ciència i tecnologia en femení' té com a objectiu fomentar vocacions científiques i tecnològiques per a augmentar l'elecció entre el públic juvenil femení d'estudis i professions en aquests camps. En la setena edició col·labora la Fundació Inspiring Girls i hi participen 21 parcs científics i tecnològics membres d'APTE, els qui duran a terme diferents jornades fins a finals de febrer de 2025.

Noticias relacionadas

next