Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

a l'auditori i teatre principal

Agenda cultural: Castelló acull l'Orquestra de la Comunitat i l'espectacle teatral 'La valentia''

7/02/2019 - 

CASTELLÓ. L’Institut Valencià de Cultura ha programat per al dissabte 9 de febrer, a les 20.30 hores al Teatre Principal, l’obra d’Alfredo Sanzol La valentia, i, el diumenge 10 de febrer a les 19.30 hores, un concert en l’Auditori de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, la qual interpretarà un programa dedicat a compositors estatunidencs.

Daquesta manera, després de passar pel Teatre Principal de València, arriba a Castelló l’obra La valentía, una coproducció de Lazona i El Pavón Teatro Kamikaze. Es tracta d’una comèdia que relata les disputes familiars que es produeixen per una casa que han rebut en herència. L’obra compta amb un repartiment format per Jesús Barranco, Francesco Carril, Inma Cuevas, Estefanía de los Santos, Font García i Natalia Huate, i està dirigida per Sanzol. 

Així mateix, l’Orquestra de la Comunitat torna a l’Auditori de Castelló, dirigida per l’estatunidenc Cristopher Franklin, que brindarà un programa molt especial dedicat a tres dels compositors més importants del segle XX del seu país: Leonard Berstein, Aaron Copland i Samuel Barber

'La valentía'

En La valentía, una parella de germanes, Guada i Trini, han heretat la casa familiar en la qual passaven els estius al camp. Les dues s’estimen la casa, però té un petit problema: a cinc mestres de la porta d’entrada passa una autopista. A pesar d’això, Guada vol conservar-la i ha decidit quedar-s’hi per a passar l’hivern. Però Trini està preocupada per l’obsessió que li ha entrat a la seua germana amb la casa i vol traure-la d’allí coste el que coste.

L'obra representa doncs una història de dues germanes, dos fantasmes reals i altres de ficticis, jocs de portes, confusions, jocs d’identitat, relacions familiars, pors i la valentia. Un espectàcle sobre la força que ens fa transformar-nos per a créixer, sobre allò que ens ajuda a superar un món que trontolla.

Alfredo Sanzol ha escrit i dirigit multitud d’obres, entre altres, destaquen quatre premis Max a millor autor: en 2011 per Delicadas, en 2012 per Días estupendos, en 2013 per En la luna i en 2017 per La respiración. A més, per En la luna també va rebre el Ceres a millor autor en 2012, i el premi Max a millor espectacle de 2013 i, per La respiración, el Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2017.

Orquestra de la Comunitat Valenciana

El programa que interpretarà en aquesta ocasió a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló l’Orquestra de la Comunitat Valenciana estarà dedicat molt especialment al compositor Leonard Berstein amb motiu de la celebració del seu centenari. Es podrà gaudir de peces tan conegudes com les ‘Danses simfòniques’ de ‘West Side Story’ o ‘Serenade, after Plato: Symposium, for violin’, en la qual intervindrà la violinista Francesca Dego.

A més, l’actuació de l’OGV es completarà amb una selecció del ballet ‘Rodeo’ d’Aaron Copland i amb la música, sempre impactant, de Samuel Barber, amb la seua composició per a l’obra ‘The School for Scandal’.


Noticias relacionadas

next