exposició fotográfica

Ana R. Leiva mostra el 'regne' que 'Osama, the King' va crear amb terra i aigua a València 

15/03/2021 - 

CASTELLÓ. La Llotja del Cànem de Castelló acull del 18 de març al 17 d'abril l'exposició Osama, the King de la fotògrafa Ana R. Leiva, un treball de marcat caràcter documental sobre la història d'Osama, un migrant nigerià que havia construït el seu regne amb les seues pròpies mans en el barri de Campanar de València, tal com li va ensenyar el seu pare, amb terra i aigua.

La presentació del fotollibre de la mostra es realitzarà a les sis de la vesprada, amb aforament reduït i prèvia inscripció, en el Menador espai cultural, en col·laboració amb Photobook Club Castelló, i a les 19.30 hores s'obrirà la sala d'exposicions a la Llotja amb la presència de l'autora.

"Osama construeix la seua identitat a base de rajoles de terra i aigua. Alhora que alça els murs de la seua llar, recrea l'imaginari de la seua ment i la seua cultura en escrits i xicotets monuments que s'erigeixen com a obres d'art, i que naixen d'una necessitat, tan ancestral com l'ésser humà, la d'expressar-se. I ell ho fa de la manera que sap, sense pautes ni limitacions, fora dels límits de la cultura oficial. Osama està construint la seua pròpia identitat a base de rajoles de fang, perquè el desarrelament no faça tant de mal", explica Leiva.

Foto: Ana R. Leiva

Les fotografies de la mostra permeten a l'espectador acostar-se a aqueix regne creat per Osama que després va ser derruït, una història que fa que es trontollen els esquemes socioculturals i que convida a reflexionar sobre múltiples temes com la religió, el poder, l'arquitectura, l'art o la filosofia.

Es realitzaran visites guiades obertes i gratuïtes, prèvia inscripció, el 26 de març a les 19 hores i el dissabte 17 d'abril a les 12 hores.

Noticias relacionadas

next