X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

exposició fotogràfica

'Ànima sexennal' descobreix les diferents mirades sobre l'últim Sexenni de Morella

11/02/2020 - 

CASTELLÓ. El pròxim dissabte 22 de febrer es realitzarà l’acte d’inauguració de l’exposició Ànima sexennal. Aquesta és una mostra de fotografies en gran format, repartides en diferents punts del nucli urbà de la ciutat, les quals pretenen mostrar la festa més important de Morella, el Sexenni. Cal explicar que l’exposició compta amb 25 fotografies de 15 fotògrafs i fotògrafes, els quals van retratar el LIV Sexenni de l’any 2018. Així, per a l’acte inaugural està previst realitzar una cercavila amb els Gaiteros de Morella pel recorregut de les fotografies.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta és una mostra de fotografies de l’últim Sexenni, la qual pretén posar en valor la nostra festa més important amb tots els elements que la caracteritzen”. L’edil ha explicat que “el dia 22 farem un acte inaugural amb el comissari de l’exposició, Julio Carbó, els fotògrafs i fotògrafes que participen, els Gaiters de Morella i més sorpreses que estem preparant”. També ha afegit que “l’Ànima sexennal és una exposició que volem estiga molt de temps en els carrers de la ciutat, de manera que estarà un any com a mínim”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “animar a totes i tots a vindre a l’acte inaugural i disfrutar d’aquestes magnífiques fotografies que formen part dels carrers de la ciutat”.

Les 25 fotografies són de 15 fotògrafs i fotògrafes que mostren l’últim Sexenni ocorregut a l’agost de l’any 2018. Així, aquestos són el Comissari, Julio Carbó, junt amb Miguel Agost, Manel Bellver, Paqui Fuster, Miquel García-Donas, David Gil, Joan Gil, José Ramón Gil, Pepe Girona, Ruben Guillem, Eduardo Manero, Pili Membrado, Santiago Ripollés, Miguel Ángel Troncho i Javier Vilar.

El Sexenni és la festa principal de Morella, la qual se celebra cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Així, durant 10 dies les danses i quadres bíblics recorren la ciutat amb els carrers engalanats amb guarniments de paper arrissat. Així, aquesta festa està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya.

Noticias relacionadas

next