'Prohibit morir a bord’, millor novel·la juvenil

Aquestes són les obres guanyadores dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2023

16/10/2023 - 

CASTELLÓ. Benicarló ha donat a conèixer el palmarés de la vuitena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, una de les cites culturals de referència del territori i una aposta per la promoció i la producció literària i la creativitat. El tercer tinent d’alcalde, Fabián Flos, acompanyat del tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, i del representant d’Onada Edicions, Óscar París, han anunciat el noms dels guanyadors.

El Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat, el més veterà de tots, ha estat per a la il·lustradora argentina María Chevalier, per l’obra ‘Una mañana’, una rondalla tradicional construïda amb tocs surrealistes, imatges evocadores i un missatge ben vehiculat. L’autora és llicenciada en Arts per la Universidad de Buenos Aires. 

Pel que fa a la modalitat de Divulgació Científica i del Coneixement, el guanyador és Vicent Martínez Garcia, per ‘Abriendo las puertas del cielo’, una obra que fa un descobriment del sistema solar de manera divulgativa, amb nombroses curiositats per tal d’enganxar el lector. Vicent Martínez és professor d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València i va ser director de l’Observatori Astronòmic durant 11 anys. Ha publicat més de 80 articles en revistes científiques i és autor de nombroses articules de divulgació científica. 

El Premi de Narrativa Juvenil ha estat per a Oriol Solà Prat per l’obra ‘Prohibit morir a bord’, una novel·la d’aventures a l’estil més clàssic dotada d’un llenguatge ric, amb varietat d’expressions i adient per al públic jove. El seu autor és llicenciat en Comunicació Audiovisual i ha obtingut diversos premis anteriors en modalitats com la poesia o la narrativa curta.

Finalment, el Premi de Cuina, Salut i Sostenibilitat ha recaigut en l’obra ‘Xe, què bo-let’ d’Antonio Belda Antolí i Sergi Gallego Rico. El llibre posa en valor la tradició de la gastronomia amb bolets, un ingredient de proximitat i ben present en la cultura popular del nostre entorn. Els autors són professors de la Universitat d’Alacant, Antonio Belda, en l’Àrea de Fisiologia Vegetal, i Sergi Gallego és director del Departament de Física. Els dos són autors de nombroses publicacions científiques i investigacions.

El tercer tinent d’alcalde ha aprofitat l’acte per agrair la implicació de les empreses IFF, Ineos Composites i la Fundació Caixa Benicarló, patrocinadores dels Premis Literaris des de la primera edició, així com a la Diputació de Castelló o la Universitat Jaume I i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per la seua col·laboració aportant experts i expertes per als jurats.

Noticias relacionadas

next