Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

fets durant la pandèmia

Aquests són els textos d'humor premiats en el certamen literari 'Irreductibles' de l'UJI

1/07/2020 - 

CASTELLÓ. La Universitat Jaume I ha fet entrega dels premis de la convocatòria de creació literària Premi UJI 'Irreductibles' impulsada durant el confinament pel Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals en el marc del model cultural propi 'UJI-encultura'. A més, la convocatòria ha estat vinculada a les activitats de l’Aula del Servei d’Activitats Socioculturals, en concret, al 'Taller d’escriptura creativa' a través de la col·laboració dels professors d’aquest taller Rosario Raro i Pasqual Mas.

En la categoria de narrativa el guanyador ha sigut el relat Homo Ignoratus, d'Alberto Porta Pérez, estudiant de màster a l’UJI. I el segon premi ha sigut per al relat Mi diario sigue en blanco de José Miguel Martínez Manzanera, PAS de l’UJI. Mentrestant, en la categoria de poesia ha resultat guanyadora la poesia El crit, de Ramón Soler Sambartolomé, estudiant de l’UJI, i, en segon lloc, Rutinas que dejan marca de Cristian Serrano Galdón, alumne del Taller d'escriptura creativa de l'UJI.

L’entrega dels premis s’ha realitzat el 30 de juny en un acte públic retransmès en directe pel Facebook del Paranimf en què han participat la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, Carmen Lázaro; la professora i escriptora Rosario Raro; Pere Duc, en representació del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, i Vicent Gascó i Luis Aleixandre, en representació del jurat. Els guanyadors del primer premi han obtingut un diploma acreditatiu, un abonament per a adquirir llibres gràcies a la col·laboració del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, i la publicació de l’obra en el llibre Irreductibles i en l’edició digital en la pàgina web del Taller d’escriptura creativa de l’UJI, mentre que els finalistes, han obtingut un diploma acreditatiu i la publicació de l’obra en el llibre Irreductibles i en l’edició digital en la pàgina web del Taller d’escriptura creativa de l’UJI.

El jurat, que ha valorat la qualitat, originalitat i valor humorístic dels textos presentats, ha estat format per tres autors o autores de reconegut prestigi: Luis Aleixandre, que ha fet de portaveu, Ana Rosa Sanfeliu i Vicent Gascó.
Amb aquest premi, la Universitat ha volgut estimular la creació literària durant la pandèmia de la COVID-19 entre les persones que formen part de la comunitat universitària, membres de SAUJI i les persones inscrites en les aules de formació del SASC durant aquest curs acadèmic.

Noticias relacionadas

next