acrobàcies, dansa o malabars

Benicarló celebra una década de 'La nit en vetlla'

5/07/2022 - 

CASTELLÓ. 'La nit en vetlla' celebra deu anys d’animació de carrer amb un seguit de propostes teatrals i circenses que ompliran de màgia i il·lusió els carrers de Benicarló el pròxim 15 de juliol. Companyes nacionals i internacionals mostraran al públic una àmplia varietat d'espectacles que van des de la comicitat als malabars, dels jocs participatius a la dansa, o de les acrobàcies a la conscienciació sobre el trauma de la guerra.

El regidor de cultura Pedro Manchón, que ha presentat els continguts de la nit en vetlla de 2022 junt al tècnic de cultura, Rafa Sánchez, ha assenyalat que el X aniversari de la nit en vetlla "marca un esperat retorn després de dos anys de moltes dificultats en que s’ha aconseguit resoldre dos edicions molt complicades" que han permés "continuar vivint la cultura", en referència a les nombroses restriccions sanitàries que han condicionat els últims temps. Manchón ha subratllat el fet que enguany "la nit en vetlla torna per a evocar la millor i més ferma de les esperances".

La Plaça de Sant Bartomeu, el Passeig de Ferreres Bretó front l’Ajuntament, l’Avinguda de Joan Carles I, els carreres del centre i els jardins del MUCBE concentraran una marató d’espectacles que engegaran a les 19:30 amb A la fresca de la Cia. Anna Confetti i culminaran a mitja nit amb Somnis de sorra, de Borja Ytuquepintas, que ja va formar part del programa en la primera edició de la nit en vetlla fa deu anys. 

Seran sis hores ininterrompudes en que Benicarló bategarà intensament amb impactants creacions de teatre i circ itinerant i de carrer. El programa d'aquest any inclou Poi, de la companyia D'es Tro; Accroche toi si tu peux, de Les Invendus; Kimera de La Banda Teatro Circo; i Nada de Ferrer & weidmann.

La nit en vetlla comptarà també amb la participació de El joc de la vida, del benicarlando Cristian Arín, al gimnàs del Col·legi La Salle, en esta ocasió a benefici de la lluita contra la fibrosi quística.

Tant el tècnic de cultura com el regidor de l’àrea han coincidit a assenyalar que "l’essència de la nit en vetlla consisteix en que succeïxen moltes coses en poc espai" i han convidat a Benicarlandos i visitants a disfrutar d’una nit al carrer que promet "experiències intenses".

Noticias relacionadas

next