data del segle VII aC 

Benicarló destina 150.000 euros a excavar el jaciment del Mas de Fabra

10/03/2021 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Benicarló ha pressupostat 150.000 euros per a la licitació de l’excavació dels terrenys que alberguen el jaciment del Mas de Fabra, un nou assentament arqueològic descobert el 2015 arran de les obres de construcció de la variant de la N340. El jaciment, d'uns 1.500 metres quadrats, data del segle VII aC i es considera un cas singular per haver-se conservat en una zona plana.

Els terrenys es van adquirir l’any passat amb fons europeus a través de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Ara, amb el projecte d'excavació i consolidació del jaciment que ha redactat el Servei d'Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació (SIAP) ja es pot licitar l’excavació, que permetrà posar en valor tant el jaciment com els importants vestigis arqueològics recuperats a través de les primeres prospeccions que es van fer el 2015 i 2016, expliquen des del consistori en un comunicat.

Actualment, el jaciment està catalogat com a Bé de Rellevància Local i està inclòs en el Catàleg de Béns i Espais Protegits.

Tot el material que es va recuperar amb les primeres prospeccions, es va traslladar al Museu de Belles Arts de Castelló, atés que el Mucbe encara no comptava amb la qualificació oficial de museu, que va aconseguir el 2017. Des de fa un any, però, les peces ja es troben dipositades de nou al Mucbe i han estat documentades i catalogades per a incorporar-se al fons arqueològic del museu.

Noticias relacionadas

next