Benicàssim recupera el tradicional acte de repartiment i benedicció de La Coqueta

16/01/2022 - 

CASTELLÓ. Benicàssim recupera un dels seus actes més tradicionals i amb major arrelament entre els seus veïns: La Coqueta.

Després de les activitats infantils que han tingut lloc al migdia d'aquest diumenge en el pàrquing del Clot, el volteig de campanes a les 19.00 hores ha anunciat l'encesa de les fogueres en diferents punts del municipi. Un ritual que, a les 22.00 hores ha donat pas al tradicional acte de benedicció i repartiment de La Coqueta. 

La concentració de participants en la desfilada s'ha realitzat enguany en la plaça de les Corts Valencianes a les 21.30 hores, i mitja hora més tard s'ha beneit el dolç típic. A tots els participants se'ls ha exigit el compliment de les mesures de seguretat, com ara distanciament social i l'ús de màscara. La desfilada ha finalitzat al carrer Sant Tomàs, on s'ha procedit al repartiment de les coquetes per part de les reines de les festes, Carla Soriano i María Eixau, i les dames Andrea Martí, Alicia Pallarés Hernández i Emma Badenes

"Ateses les recomanacions sanitàries, enguany no hi ha concurs de carros i carrosses i el repartiment de coquetes sols s'ha realitzat entre els participants de la desfilada per a evitar amb això aglomeracions del públic assistent", ha indicat el regidor de Festes, Arturo Martí.

La jornada del diumenge ha acabat en la carpa de festes amb l'actuació de l'orquestra Top Zero i és el preludi al dia festiu en honor a Sant Antoni Abad. Per al dilluns 17, els veïns i veïnes de Benicàssim mostraran el seu fervor pels patrons amb la processó i ofrena que es durà a terme després de la missa de les 11.00 hores en el nou complex parroquial.

next