Betxí sol·licita una subvenció per convertir la cambra agrària en un museu del Ral·li Transbetxí

26/05/2022 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Betxí ha anunciat la recuperació de la Cambra Agrària, un dels edificis més importants de la localitat que estava en desús. Per a aquesta reforma, el consistori ha sol·licitat una subvenció al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (PIRE). S'estima que el pressupost del projecte ronda 1.350.000 euros.

El pla suposa recuperar aquest cèntric edifici que va construir l'any 1962 l'arquitecte Vicent Vives, un dels màxims exponents de l'arquitectura castellonenca del Moviment Modern Europeu.

El principal ús que se li pretén donar a l'edifici és situar un Museu del Ral·li Transbetxí, donant valor a la popular carrera de motocultors que es porta celebrant des de fa més de 30 anys i que ha estat declarada recentment Festa d'interès Turístic Autonòmic.

A més, aquest espai renovat també s'utilitzarà per al desenvolupament d'activitats del col·lectiu agrícola, com associacions agràries, la comunitat de regants o el consell agrícola, entre altres. És a dir, serà un espai per als diferents col·lectius del sector agrari que tenen molt de pes en l'ocupabilitat de la localitat.

El primer edil, Alfred Remolar, ha assenyalat que “és un projecte molt ambiciós, però necessari per a poder aprofitar un edifici amb molt bona ubicació i potencial, fent una reforma basada en els principis de la sostenibilitat, estètica, inclusió i estalvi energètic”.

Des de l'Ajuntament s'ha sol·licitat la col·laboració ciutadana per a dur a terme la recuperació tenint present l'opinió dels betxinencs y betxinenques. Per això, s'ha traslladat una enquesta a la població i unes jornades participatives perquè, de manera voluntària, cadascú done la seva opinió i visió sobre el projecte.

Noticias relacionadas

next