Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

nova exposició 

Bicis per a la guerra o per als veterinaris: històrics vehicles ocupen el Planetari de Castelló

17/10/2018 - 

CASTELLÓN. El Planetari de Castelló inicia la tardor amb diverses novetats en la programació d'activitats. En l'apartat d'exposicions destaca la Història de la Bicicleta, una mostra de 30 bicicletes clàssiques que estarà en les instal·lacions del Planetari fins al 30 de desembre. En una primera secció, es podrà observar l'evolució tècnica d'aquest vehïcle en només 100 anys, des del considerat primer prototip, el celerífer, fins a la bicicleta actual. Una draisana, la considerada primera bicicleta, junt amb un tricicle i dos velocípds són els elements més cridaners d'aquesta secció.

La resta de l'exposició se centra en diferents tipus de bicicletes utilitzades en diversos oficis i serveis. Amb models de la primera meitat del segle XX i d'orígens diversos (Suïssa, Anglaterra, Panamà…) es poden contemplar doncs les seues adaptacions i utilitats a la barberia, el netejabotes, la rellotgeria, la llitera i fins a la veterinària. Però, a més s'utilitzaven per a diferents serveis públics: la Guàrdia Civil, Correus, taxi o fins i tot hi havia d'adaptades per a bombers. Cal destacar una bicicleta de l'exèrcit nord-americà utilitzada en la II Guerra Mundial per a ús mèdic, amb llitera inclosa.

D'altra banda, el Planetari estrena la projecció Mil milions de sols aquest mes d'octubre. En aquesta obra astronòmica es podrà conèixer el treball realitzat per la missió 'Gaia' de l'Agència Espacial Europea (ESA) per a elaborar un catàleg d'estels del firmament. La projecció es realitzarà els dissabtes a les 17.00 hores, en castellà. Les entrades per a aquesta projecció es podran adquirir des de les 16.30 hores en la taquilla del Planetari.

A més, els tallers familiars continuen els diumenges al matí, a partir de les 11.00 hores, amb una investigació sobre els estels (14 d'octubre), Urà (21 d'octubre) i la llum i matèria fosca (28 d'octubre).


Noticias relacionadas

next