2ª edició de la convocatòria

'Brots' repeteix com a motor de la creació artística

21/07/2021 - 

CASTELLÓ. La complicada situació que travessa el sector cultural, agreujada per la pandèmia de la covid-19 i la falta d'oportunitats als nous creadors han estat els elements claus perquè la direcció de Brots decidisca repetir enguany amb una segona convocatòria. La iniciativa de suport a la creació va nàixer l'any passat a la capital de l'Alcalatén i té com a objectiu recolzar projectes artístics nous en format breu.

L'Associació Mudart. Viu l'escena i el cicle Ultrasons. Músiques en vibració de l'Alcora busquen, mitjançant Brots, idees en estat de germinació per a ajudar als nous creadors en aquests temps tan complicats. Així doncs, el termini d'inscripció està obert fins al pròxim 25 de juliol i les propostes és representaran en octubre de 2020, dins del cicle Ultrasons i Les Aules. Espai Cultural Obert.

Una sola idea o un projecte artístic en fase de creació són els elements necessaris per a poder participar en Brots. La convocatòria s'encarregarà de crear un marc idoni per a desenvolupar el treball dels nous creadors en un entorn molt més professional. A més, la representació del projecte ha de tindre una durada entre 15 i 20 minuts, amb l'opció de dur-se a terme en diferents espais interiors i exteriors. Teatre, dansa, circ, performance, teatre d'objectes... qualsevol de les disciplines de les arts escèniques seran vàlides per a poder participar en la iniciativa. Així com aquells projectes que tinguen un caràcter multidisciplinari o fusió amb altres disciplines artístiques i expressives (música, arts plàstiques...)

D'aquesta manera, el jurat seleccionarà tres propostes guanyadores (amb premis de 500, 250 i 125 euros) per a ser representades al mes d'octubre als cicles Ultrasons, a l'Alcora i Les Aules, a Castelló. L'any passat van estar guanyadors els projectes La distància -teatre físic, dansa i música- a càrrec de Rebeca Izquierdo i Panchi Vivó; i Aso Pyragahs -fotografia, música i una posada en escena virtual- a càrrec de Jose Gas i Aso Pyromal.

Brots va nàixer en 2020 amb l'objectiu de convertir-se en un factor més per a potenciar la pràctica artística i els processos de creació i investigació en el territori. Aquest any la direcció torna a apostar per aquest format que busca sembrar vivències que ajuden a potenciar l'aprenentatge, el desenvolupament social o la creativitat com a elements catalitzadors que puguen unir dramatització, paraula, sons, emocions, comunicacions, pensaments o expressions.xpressions.

next