CASTELLÓ. L’Institut Valencià de Cultura conclou aquest cap de setmana la programació del 27é Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, amb tres grans concerts i una proposta de barroc fusió amb accés lliure, després d’onze dies intensos de programació.
El divendres 5 d’agost serà el torn dels valencians Capella de Ministrers, amb ‘El collar de la paloma’, un programa a partir d’una obra del segle XI escrita en àrab i en prosa per Ibn Hazm. L’amor és el fil conductor de l’obra entre tots els temes interessants que tracta. El títol complet de l’obra d’Ibn Hazm de Còrdova és ‘El collar de la coloma, sobre l’amor i els amants’. El títol reflecteix el costum en la literatura àrab del moment de crear títols ornamentals: el colom és bonic, però el seu collar l’embelleix, així que és la bellesa màxima.
I el mateix dia, a la mitjanit, tindrà lloc la segona proposta de Barroc Fusió a la Mitjanit, amb l’espectacle gratuït ‘Del Barroc al jazz’, a la plaça de Santa Maria.
El dissabte 6 d’agost actuarà la tercera formació internacional d’aquesta edició, els suecs Ensemble Villancico, amb ‘¡Fiesta barroca latina!’, un bellíssim repertori de músiques barroques del món antic, de Mèxic, Bolívia, el Perú o l’Equador.
La 37a edició del festival conclourà el 7 d’agost amb el grup valencià Nostrum Mare Camerata, que posarà en escena ‘Agitato’, un programa amb obres de Bach, Händel i Vivaldi amb solistes virtuosos, cantants instrumentistes, mescla de totes les arts, joventut, entusiasme i frescor. Un espectacle musical pensat per al gaudi del melòman i la seducció de qui s’acosta per primera vegada a un concert.
La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola té lloc de 27 de juliol al 7 d’agost i ha combinat propostes de proximitat amb grans noms internacionals, alhora que ha tornat a incorporar un espectacle familiar, que en aquesta ocasió és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec de l’Ensemble Alfonsí: ‘Instruments i sons per a trobar i dansar’; cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua. Del 28 de juliol al 7 d’agost també es pot visitar a la Casa de l’Aigua de Peníscola l’exposició ‘Instruments musicals del Rei Savi’, comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces exposades.
El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola. Cal destacar que el cartell de la 27a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola ha estat realitzat per l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló.