Carla Soriano i María Eixau ja regnen a Benicàssim

19/09/2021 - 

CASTELLÓ. Benicàssim ja es troba immers en les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva. L'acte central de la primera jornada festiva va tindre lloc dissabte a la nit i la plaça de les Corts Valencianes va acollir la proclamació de la reina major Carla Soriano González i la reina infantil María Eixau Sanz, la dama major Andrea Martí García, i les dames infantils Alicia Pallarés Hernández i Emma Badenes Llorens. 

Les dues joves i les tres xiquetes van viure eixa nit el moment que esperaven amb tanta il·lusió. Com a exemple, la reina major Carla Soriano que, després de ser dama infantil en el 2011, deu anys més tard ha pogut veure complit un dels seus majors desitjos: ser la màxima representant de la festa de Benicàssim. Igual que la de Carla, les famílies de María, Andrea, Alicia i Emma són de gran tradició festiva i ara les cinc continuaran aqueix camí.

La nit de gala, de fantasia i inoblidable per a les representants de les festes 2021/2022 va comptar com a presentadora a Rosana Alegre i les portadores de les bandes van ser Violeta Martí Valero, Carmen Eixau Sanz i Lucía Pallarés Hernández.

Primer les dames i després les reines van anar rebent la banda, el símbol que representa la tradició, el folklore i l'alegria de les festes i que distingiran a Carla, a María, a Andrea, a Alicia i a Emma hi a on vagen com a representants festives.

Després d'això, la fins ara reina infantil, María Pauner Martínez, al costat de les seues dames Natalia Rodríguez Montroi, Mara Marqués Fuentes, Júlia Tafalla Recuero, Paula Bellido Fernández, Elena Barbeito Gómez, Andrea Nebot Pallarés i Irene Andrés Folch van pujar a l'escenari per al seu comiat i després va ser el moment de l'homenatge d'associacions i municipis com la Policia Local i la Guàrdia Civil, la Cooperativa Agrícola Sant Antoni, el CD Benicàssim, l'Associació de Jubilats i Pensionistes La Garrofera, la Confraria Sagrado Corazón de Jesús, la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim, així com representants de les festes de Castelló i El Grau, entre altres.

Finalment, l'alcaldessa Susana Marqués, acompanyada de Pau Badenes Llorens, va pujar a l'escenari. Durant el seu discurs, la primera edil va posar en valor als qui treballen i col·laboren de manera incondicional en l'organització i col·laboració de les festes, així com a les reines i dames entrants i sortints i als seus familiars.

L'acte de proclamació va comptar amb la música de la Unió Musical Santa Cecilia i el final de la vetlada va ser amenitzat per la cantant Paloma Gonzalvo i el mestre José Luis Palacios al piano.

Activitats per als més menuts

A més de l'acte de proclamació, la primera jornada de festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva va comptar al matí amb activitats infantils en el pàrquing del Clot com una Globotraca, tallers de manualitats, la màgia de la Bella Maga i un taller pirotècnic amb la col·laboració de Deus del Foc de Benicàssim.

Així mateix, amb motiu del Dia Mundial de les Platges es va organitzar una recollida de residus a la platja l’Almadrava, dins de la iniciativa Llibera1m2. Units contra la basuraleza. L'activitat infantil ha continuat a la vesprada amb la màgia i xou amb l'espectacle ImpulS.O.S. i a la vesprada també es va celebrar el concurs obert de pesca esportiva festes Sant Tomàs de Benicàssim, amb motiu del IX Memorial Petete (Luis Andrés Bellido Tárrega).

L'activitat festiva va finalitzar en el recinte de festes amb l'actuació Dónde estabas entonces a càrrec de la banda Supermagic.

next