Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Castelló activa el protocol contra el fred i amplia la capacitat de l'alberg en 20 places

9/01/2021 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social que dirigeix Mary Carmen Ribera, ha activat el protocol contra el fred a la ciutat, que incideix en l'atenció a persones sense llar davant situacions d'alerta per baixes temperatures o inclemències meteorològiques.

Així, s'han habilitat 20 places més en l'alberg, de manera que s'amplia la capacitat d'aquest, que és de 38 persones de manera ordinària. En el moment que s'ha activat el protocol de fred i han augmentat els usuaris, també s'ha incrementat el personal, de forma que dues persones més treballen a temps parcial per a donar servei a les necessitats que sorgisquen.

El programa contra el fred compta amb un equip responsable de controlar si alguna persona sense sostre està dormint al carrer i d'informar-lo sobre els recursos de què es disposen a la ciutat per a acollir-los durant la nit, en aquest cas a l'alberg que gestiona Càritas a través d'un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament.

“Aquest protocol ens permet parar atenció social i assistencial a Castelló a la persones transeünts i persones sense llar que resideixen a la ciutat i no disposen d'habitatge i intensificar aquesta atenció coincidint amb l'arribada del fred”, ha explicat la regidora de Benestar Social, qui ha visitat les instal·lacions per a comprovar el seu funcionament. Als usuaris i usuàries se'ls ofereix servei d'higiene, sopar, allotjament i desdejuni.

next