el dimecres 21

Castelló acull les 'Converses amb Orgull' conduides per la drag Liz Dust

16/09/2022 - 

CASTELLÓ. Castelló acull ‘Converses amb Orgull’ el proper dimecres 21 de setembre, a les 19.00 hores, a l’edifici del Menador. L’esdeveniment està organitzat per la Direcció General d’Igualtat en la Diversitat, encapçalada per Jose de Lamo. La regidora de Feminisme i LGTBI a l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, acompanyarà a la drag, Liz Dust, en l’obertura de l’acte amb l’objectiu d’explicar les noves realitats del col·lectiu LGTBI al País Valencià i a Castelló.

D'aquesta manera, i sota el lema ‘Diversitat Familiar’, es visibilitzaran les adopcions familiars entre pares homosexuals, la infància trans i les famílies monoparentals femenines, amb els testimoniatges de protagonistes que explicaran les realitats i dificultats que viuen. Un fet que per a l’edil “desconeixem i cal posar-ne el focus si volem continuar fent més fàcil a totes les persones d’aquesta ciutat i d’aquest país”.

La drag valenciana, Liz Dust, serà l’encarregada de conduir l’acte organitzat per la Vicepresidència de la Generalitat Valenciana i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. L’artista entrevistarà a les convidades i convidats per conèixer a fons les seues vivències. En eixe sentit, Ruiz ha expressat que “amb aquestes iniciatives tant necessàries, apropem a la ciutadania unes realitats que estan presents a la nostra societat mitjançant testimonis directes de persones que ho han viscut o ho viuen hui en dia”.

A la jornada participaran Orienta, Queer Fest i persones que exposaran les seues pròpies experiències entre les que es troben Adrian Armenteros, Mai Gorka, Vicente Sánchez i Naiara Martínez. Ruiz ha afirmat sentir-se orgullosa perquè “la nostra ciutat esdevé referent en matèria d’igualtat i polítiques LGTBI, tal i com mostra que es pense en nosaltres per realitzar aquests esdeveniments”.

Noticias relacionadas

LA SERIE ‘IT’S A SIN’ REPASA CLAVES DE LA HISTORIA LGTB

La epidemia que estigmatizó a los gays

Por  - 

La generación actual será, inevitablemente, la de la pandemia de Covid; la que vivió el cierre del ocio nocturno y experimentó un aislamiento social desconocido en el último siglo. Paradójicamente, ahora se cumplen cuarenta años de la aparición de otro virus que se convirtió en epidemia específica gay, aunque no sólo afectó al colectivo, el VIH. Su irrupción y la huella que dejó en la sociedad son el 'leit motiv' de una miniserie que aspira a convertirse en referencia de culto: 'It’s a Sin'. El retrato de la sociedad británica de 1980 se desmonta ante el descubrimiento del virus como un arma de doble filo hacia los homosexuales, justo cuando empezaban a normalizar su presencia en la vida pública de las ciudades. La enfermedad más cruel etiquetó, estigmatizó a los gays más jóvenes y los sometió a dogmas de moral que perviven

next