novetats literàries i marxandatge de Star Wars o Marvel

Castelló afegeix al mapa nacional una nova cita dedicada al còmic

9/04/2019 - 

CASTELLÓ. El Saló del Còmic de Castelló celebrarà la seua primera edició durant el cap de setmana del 12 al 14 d'abril a la plaça Major. Organitzat per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Castelló, és el primer esdeveniment centrat exclusivament en còmics, manganimes i literatura infantil i juvenil que s'organitza a la ciutat. L'entrada serà gratuïta i la iniciativa comptarà amb la presència de nombroses editorials, llibreries, novetats literàries i tallers infantils.

La presentació de nous còmics i llibres és una de les activitats de més rellevancia del Saló del Còmic de Castelló. En concret, acudiran autors com els castellonencs Miguel Alayrach, Sara Bellés i els valencians Vicent 'Sento' Llobell i Cristina Durán. Els dos primers detallaran més sobre La revolución de los monstruos feos, el seu nou conte. Pel que fa a 'Sento', l'experimentat historietista parlarà d'Historietas del Museo del Prado, un còmic ple d'anècdotes amb què commemora els 200 anys d'història del museu madrileny. Per la seua banda, Durán parlarà de El día 3, un còmic en memòria de les víctimes de l'accident de metro a València. Així mateix, hi haurà una zona especialment dedicada a l'àmbit editorial castellonenc.

Aquests i altres còmics i llibres podran adquirir-se en els 20 llocs de venda de què disposarà el Saló del Còmic de Castelló. Des de la Regidoria de Joventut, dirigida per José Luis López, destaquen que aquest esdeveniment serà “el primer que compte amb totes les llibreries de Castelló, així com amb editorials de prestigi i diverses independents”. A més de lectura, els assistents també podran adquirir tot tipus de marxandatge de marques tan conegudes com Star Wars o Marvel, entre moltes altres. També hi haurà cabuda per al cosplay, amb assistents disfressats dels seus personatges preferits i tallers de maquillatge centrats en això.

El Saló del Còmic de Castelló pretén, segons explica Joventut, atraure públic de totes les edats. És per això que hi haurà múltiples tallers infantils perquè els més menuts, per exemple, fabriquin màscares de superherois. Precisament, al seu costat estaran diversos d'aquests personatges, amb els quals els assistents podran fer-se fotografies. Un altre dels tallers inclourà la participació dels familiars, ja que necessitarà que els adults expliquen històries als nens i nenes perquè aquests elaborin el seu propi còmic.

Amb tot això, l'organització confia que el primer Saló del Còmic de Castelló siga un èxit. L'edil José Luis López està convençut que "vindrà gent d'altres localitats properes perquè la comunitat d'aficionats al còmic, el manganime i la literatura juvenil és molt fidel". A això contribuirà, d'acord amb els responsables de l'esdeveniment, que l'accés siga gratuït i que se celebre a l'aire lliure.


Noticias relacionadas

SILLÓN OREJERO

'La agridolce vita', un viaje introspectivo por las diásporas chinas del mundo

Por  - 

Quan Zhou sorprendió en el mercado editorial como un soplo de aire fresco. Era una china andaluza española, etc… que narraba con humor descarnado el choque cultural que esto le producía, sobre todo por parte de su familia, que era más tradicional. Ahora, en su tercera obra, vemos en modo autobiográfico todo lo que ha ocurrido desde entonces. Un rechazo a convertirse en un estereotipo no se sabe muy bien de qué, pero que le hace gracia a los medios, y una búsqueda de su identidad

SILLÓN OREJERO

Dejar toneladas de cómics en herencia… y un fuerte olor a moho

Por  - 

Un artículo del New York Times pone de manifiesto la ansiedad de muchos coleccionistas de vinilos, figuritas, cómics o cromos que ven que, tras su muerte, todo su legado se venderá de saldo en cajas de cartón, porque la mayoría de sus familiares no saben ni entienden qué rayos han acumulado. Triste final para las colecciones que levantamos en la era analógica con genuina megalomanía 

SILLÓN OREJERO

El placer de acabar con los nazis: la adaptación al cómic de Wolfenstein 3D

Por  - 

El videojuego Wolfenstein 3D marcó a una generación. Después de él, sobre todo tras Doom, salieron docenas de arcades mata-mata en primera persona, pero este quedó en la memoria como el más querido por motivos obvios. Había que escapar de un castillo lleno de nazis y su parafernalia y había que hacerlo sin dejar uno vivo. Ahora, el videojuego es una saga que sigue lanzando ediciones y Titan Cómics incluyó unos tebeos para acompañar

next