La plaça Major ha acollit l’acte central

Castelló conmemora el 9 d'Octubre amb tradició, història i música

9/10/2022 - 

CASTELLÓ. Tradició, història i música s’han conjugat avui a Castelló per a celebrar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La plaça Major ha acollit l’acte central, que ha comptat amb la presència de la corporació municipal i convidats institucionals, amb el concert extraordinari de la Banda Municipal de Castelló amb un programa molt especial que aquest any ha incorporat elements teatralitzats per parlar de la festa gran dels valencians.

Tres Cultures

La celebració ha comptat amb la participació de les Tres Cultures que van conviure a Castelló en temps del rei Jaume I, representades per l’Associació L’Aljama, Moros d’Alqueria i Germandat de Cavallers de la Conquesta, protagonistes també d’un programa musical molt especial amb la presència de la Conlloga Muixeranga de Castelló,que ha tancat l’acte abans de l’Himne de la Comunitat.

La alcaldesa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que “com cada 9 d'Octubre, el poble valencià viu una jornada de festa, símbol i reivindicació”. “Castelló emfatitza avui la seva determinació de rememorar el nostre passat comú amb la visió de futur, que ens ha de fer més forts i millors”, ha indicat. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assenyalat que "hem tornat a la plaça Major per celebrar la festa de totes i tots els valencians a Castelló, sumant cultura a la tradició i referermant-nos en la nostra identitat". 

La jornada ha començat als peus de l’estàtua del rei En Jaume, on les tres entitats han dipositat una corona de llorer per celebrar la Diada, abans de començar una desfilada acompanyats de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló pels carrers del centre, fins arribar a la plaça Major, on han fet la seua entrada cerimonial amb la música de la Banda Municipal.

Noticias relacionadas

next