arts escèniques i música

Castelló inaugura el 'Retorn a la ciutat' amb un ballet aeri a 30 metres d'altura

20/09/2023 - 

CASTELLÓ. La inauguració aquest divendres del XXIV Retorn a la Ciutat comptarà amb la instal·lació d'una espectacular grua en la Plaça Major. Les huit integrants del ballet Aerial Strada dansaràn al so de 'Les quatre estacions' de Vivaldi, a 30 metres d'altura, en el qual serà un dels espectacles visuals més impactants que s'hagen realitzat en els últims anys a Castelló. Així ho ha anunciat la regidor d'Educació i Cultura, María España, qui ha subratllat "que és el millor inici possible per a un festival de festivals que portarà 60 espectacles en 6 dies fins a la capital de la Plana. Un luxe i un dels muntatges més sol·licitats a nivell internacional. De fet va ser l'espectacle amb el qual la ciutat de Roma va acomiadar l'any 2020 i va ser vist per 100.000 espectadors”.

L'espectacular representació de Sylphes serà el primer acte d'una vertadera allau d'actuacions en les quals clows, malabaristes, músics o acròbates prendran els carrers de la capital de la Plana durant dos intensos caps de setmana, ja que se celebrarà del 22 de setembre a l'1 d'octubre. El primer d'ells, integrant la programació del MUT! amb un reforç en l'apartat musical, i el segon amb cercaviles o titelles també de primer nivell escènic. L'itinerari que abasta el cicle cultural abasta tant les artèries principals com el Grau o places menys cèntriques com a Cardenal Tarancón o Vilanova d'Alcolea. La banda sonora d'aquest festival inclou a grups de l'escena castellonenca com The Black Beats, Ikebana Sound, Ricardo Belda, Sizigia Duo, Dixie Jumble o Eva Gómez.

Unes altres de les actuacions destacades són les de Fuman el musicòleg (30 de setembre), que arriba a la capital de la Plana després de la seua gira pels Estats Units, o Blanc Papillon (23 de setembre), un de les cercaviles més sol·licitades del món per a dates nadalenques o commemoracions històriques. Totes les activitats seran gratuïtes perquè siguen accessibles a totes les persones, especialment al públic familiar. 

Noticias relacionadas

next