Hoy es 8 de marzo y se habla de 8-M talleres colomina empresas desde el interior CÓMICS

L’obertura del MUCC espera a juny

Castelló prepara la reobertura de biblioteques i sales de lectura 

29/05/2020 - 

CASTELLÓ. Castelló ha aprovat aquest divendres la reobertura de biblioteques, sales de lectura i Arxiu Municipal de la ciutat. S’activa així l’aplicació del plan de contingència i continuïtat del servei, elaborat pel negociat d’Arxiu i Biblioteques de la Regidoria de Cultura. 

“Una vegada hem pogut garantir els mitjans per a complir amb les mesures de seguretat del personal municipal i de la ciutadania, podem confirmar la reobertura d’aquests serveis que marquen l’inici de la desescalada cultural”, ha explicat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui ha visitat les instal·lacions de l’arxiu. L’edil ha assegurat que “aquest són els primers passos per a una tornada a l’activitat que és vital per tots els sectors de la Cultura i durant la que demanem a totes i a tots la màxima responsabilitat”. 

El pla estableix que l’aforament màxima serà del 30% de la capacitat habitual i que totes les instal·lacions hauran d’estar desinfectades en el moment de la reobertura. A més, s’aplicarà un protocol per als materials retornat, amb el condicionament d’una zona segura per a emmagatzemar-los durant 14 dies, amb contenidors, caixes o bosses necessaris per al correcte aïllament. 

 

El personal de les biblioteques modificarà, si cal, la distribució del mobiliari per a garantir que les persones usuàries mantinguen una distància de dos metres. Per a l'accés a la biblioteca serà imprescindible respectar la senyalització (exterior i interior), portar guants (en cas de no tenir-ne seran facilitats per la biblioteca) i desinfectar-se les mans. 

La informació i orientació bibliogràfica es faran preferentment via correu electrònic o telefònica, de manera que els materials sol·licitats estaran preparats quan les persones usuàries accedisquen a la biblioteca. No es podrà fer ús del ordinadors públics, catàlegs d'accés públic en línia i altres catàlegs i .estarà limitat l'accés lliure a la col·lecció. Tampoc està permés l’accés als banys.

L’obertura del MUCC, per a meitat de juny


Està prevista la reobertura d’alguns espais del MUCC en la segona quinzena del mes de juny. El Castell Vell, el Museu d'Etnologia i el Museu de la Mar obriran les seues portes després d’haver passat tots els protocols de neteja i desinfecció adequats per garantir al màxim la seguretat de totes les persones que visiten les instal·lacions i la dels seus treballadors.

Per les seues característiques i dimensions més reduïdes de les estances, passadissos i accessos, la resta de seus del MUCC (el Refugi antiaeri i el Fadrí) romandran tancades al públic fins a les següents fases i només obriran per a realitzar tasques de manteniment.

Noticias relacionadas

next