Castelló suspén Sant Antoni i Carnestoltes... però hi ha barris que segueixen endavant

13/01/2022 - 

CASTELLÓ. L'Ajuntament de Castelló ha suspés aquest dijous la celebració de Sant Antoni i Carnestoltes, tal i com va acordar amb el món de la festa en la reunió mantinguda dilluns passat per a abordar la planificació de les pròximes festes de la Magdalena. La suspensió, ratificada pel Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), afecta a tots els actes que s'organitzen o impulsen des de l'Ajuntament i es deu a l'alta incidència de la covid-19. 

Tot i això, tal i com ha confirmat el portaveu del consistori, José Luis López, hi ha particulars i associacions veïnals que han sol·licitat ocupacions de via pública per a celebrar Sant Antoni aquest pròxim cap de setmana i el següent, com per exemple "l'associació de veïns Meridiano", a la marjaleria, "i també barris de l'oest". López reconeix que des de l'Ajuntament "no podem prohibir" els actes particulars, pel que recomanen als col·lectius o entitats que volen celebrar-los que extremen les mesures de prevenció per a evitar contagis. 

I és que, encara que López s'ha mostrat segur de que se celebraran les festes fundacionals, ha llançat un crit d'alerta: "Si no som un poc responsables, no podrem celebrar la Magdalena". De fet, en el consistori confien en que els dos mesos que falten per a la setmana gran castellonenca servisquen per a rebaixar les taxes de contagis i d'incidència en la ciutat, que se situa en 2.180 casos -mil més que a inicis de gener- amb 3.800 positius en els últims 14 dies.

Una Magdalena amb menys actes?

Preguntat per la data límit per a definir com seran els actes de la Magdalena 2022, López s'ha limitat a assenyalar que això "s'haurà d'anar valorant", tot i que reconeix que hi ha actes que necessiten de vàries setmanes de preparatius. En este sentit, ha obert la possibilitat de que es puga suprimir la celebració d'alguns actes tradicionals de les festes de Castelló. Les festes se celebraran "amb les restriccions que hi haja en eixe moment", s'ha limitat a assenyalar.

Al voltant de tot això, l'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha realitzat una crida a la "màxima prudència" i "ser estrictes en el compliment de les mesures de prevenció com l'ús de la màscara, la distància física i la higiene de mans", en referència a les celebracions veïnals de Sant Antoni i Carnestoltes.

27 denúncies en gener

D'altra banda, el Cecopal d'aquest dijous també ha fet balanç de les actuacions policials referides al compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19. Així, en el que va de gener s'han realitzat 27 denúncies. D'elles, 16 són per consum d'alcohol en via pública, 4 per no usar la màscara i 7 per incompliment d'altres mesures de prevenció.

next